El foc no avança i manté estable el perímetre de l'incendi de Vilanova de Viver

La humitat i l'absència de vent han ajudat que el perímetre de l'incendi de Vilanova de Viver no haja avançat durant la nit

Imatge de l'incendi a l'Alt Millars
Imatge de l'incendi a l'Alt Millars / Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat Valenciana
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
25 de març 2023 - 09:38 Actualitzat: 25 de març 2023 - 12:31

La gran càrrega d'humitat i l'absència de vent durant la nit d'aquest divendres a dissabte han ajudat a aconseguir els tres objectius fixats pel Centre de Comandament de l'incendi de Vilanova de Viver (Alt Millars), establit a Barraques: impedir que el perímetre del foc i la petjada de l'incendi avance cap a la serra d'Espadà i que arribe a la carretera CV-195, que uneix les localitats de Montant i Montanejos.

Així ho ha assenyalat en una primera valoració de la nit el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències de la Generalitat, Josep Maria Àngel, qui ha destacat que el "millor aliat" del personal d'extinció del foc aquesta nit ha sigut la meteorologia, adversa des de dijous passat en la zona. No obstant això, Àngel ha recordat que durant el dia augmentaran les temperatures i hi haurà vent de ponent, cosa que farà més difícil els treballs d'extinció.

Per a aquest dissabte es preveu una vintena de mitjans aeris i 500 efectius en total treballant en la lluita contra el foc en aquesta zona de l'Alt Millars, on a última hora d'aquest divendres el foc avançava més ràpidament del que es preveia i afectava ja 4.000 hectàrees de superfície en un perímetre de 40 quilòmetres.

En les tasques d'extinció participen mitjans de diferents administracions, inclosos els Bombers de Diputació de Castelló, els bombers dels Consorcis Provincials d'Alacant i València, de l'Ajuntament de Castelló i València, bombers forestals de la Generalitat, del govern d'Aragó i les Brigades de Reforç d'Incendis Forestals (BRIF) del Ministeri. Àngel ha avançat què "al llarg del matí s'incorporaran els mitjans aeris de manera seqüencial per a fer càrregues molt precises". Durant la nit, els mitjans terrestres han detectat els punts calents i faran un treball conjunt per a continuar amb la reducció de l'incendi.

A conseqüència de l'incendi hi ha desallotjades 1.500 persones de huit municipis i pedanies: Los Calpes, la Font de la Reina, Los Cantos-La Monzona, la Pobla d'Arenós, Montanejos, Aranyel, Montant i Vilanova de Viver, i s'han establit dos albergs al poliesportiu municipal de Sogorb i a l'alberg d'Onda. En la seua intervenció en el programa d'À Punt Ràdio, Podríem fer-ho millor, Àngel ha assegurat que fins dilluns com a mínim, les persones evacuades no podran tornar a casa.

Segons va apuntar aquest divendres la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, el més probable és que els desallotjats no puguen tornar a les seues cases en 48 hores. D'altra banda, aquest dissabte a les 12:30 hores el president del govern valencià, Ximo Puig, i de l’aragonés, Javier Lambán, visitaran el centre de comandament.

De moment, la Guàrdia Civil investiga quatre operaris de les brigades municipals per una actuació negligent durant uns treballs de neteja, que podrien haver ocasionat l’incendi a partir d’una espurna que va saltar d’una màquina desbrossadora.

També et pot interessar

stats