Bravo: "El foc ha avançat més de pressa del que esperàvem i ha agafat molta força”

L’incendi ja ha cremat 4.000 hectàrees en un perímetre de quaranta quilòmetres

Contrafoc per a apagar l'incendi de Vilanova de Viver
Contrafoc per a apagar l'incendi de Vilanova de Viver / @GVAbforestals

Dia complicat en la lluita contra el foc que encara avança sense control a l’Alt Millars. Malgrat les esperances d’estabilitzar l’incendi declarat aquest dijous a Vilanova de Viver al llarg de la jornada, una complexa orografia i unes condicions meteorològiques poc favorables han avivat les flames. 

La mateixa consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha lamentat que l’evolució no està sent positiva. “El foc ha avançat més de pressa del que ens esperàvem i ha agafat molta força, i s'han format pirocúmuls”, ha assegurat. L’incendi ja ha cremat 4.000 hectàrees en un perímetre de quaranta quilòmetres i ha obligat al desallotjament de 1.500 veïns, que en les pròximes 24-48 hores encara no podran tornar als seus domicilis. 

En caure la nit s’han retirat els dènou mitjans aeris i més de 500 mitjans terrestres continuaran treballant al llarg de la nit en un dispositiu que tractarà que les flames no avancen cap a Montant i Montanejos. Si aquesta estratègia no dona els seus fruits durant la nit, "serà tot bastant més complicat" durant la jornada del dissabte, ha advertit Bravo. La consellera també ha remarcat que aquest dissabte se sumaran més efectius a la lluita contra el foc.

La consellera no ha volgut confirmar la notícia que la Guàrdia Civil estaria investigant ja quatre brigadistes municipals de Vilanova de Viver per si una negligència durant uns treballs agrícoles haguera desencadenat el foc que abasta ja diversos termes municipals del límit nord-oest entre Castelló i Terol. "Mentre la Guàrdia Civil no arribe a una conclusió clara, no puc anticipar res", ha assenyalat Bravo, qui ha agraït "la voluntat i l'entusiasme" de tots els professionals que s'estan "jugant la vida" per a intentar controlar l'incendi.

També et pot interessar

stats