Jornada de calor amb màximes de 40°C a l'interior de València

La Comunitat Valenciana travessa el punt àlgid de l'onada de calor, que deixarà temperatures generalitzades per damunt dels 34 °C i nits tropicals

Una dona es refresca contra l'onada de calor
Una dona es refresca contra l'onada de calor / Brais Lorenzo (Efe)

La calor dels últims dies pujarà encara més aquest dimecres si es compleixen les previsions meteorològiques, que assenyalen el dia com el punt àlgid de l'onada d'altes temperatures que pateix Espanya. A la Comunitat Valenciana el termòmetre es mantindrà en valors alts, amb màximes generalitzades superiors als 34 °C que podran superar els 40 °C a l'interior de la província de València. Aquest dimarts ja es va registrar a Anna (38,7 °C), Sumacàrcer (38,°C), Énguera (37 °C) i la Pobla Llarga (37 °C).

Hi haurà calor de dia i valors tropicals de nit, amb una alta humitat i temperatures a l'alça al conjunt de territori superiors als 20 °C.

El sistema de vigilància de temperatures de la conselleria de Sanitat Universal dibuixa tota la província de València en risc extrem, la major part de la de Castelló i la Marina Alta i el Comtat i alguns municipis de l'Alcoià a la d'Alacant.

Previsions del sistema de vigilància de temperatures de la conselleria de Sanitat Universal
Previsions del sistema de vigilància de temperatures de la conselleria de Sanitat Universal / À Punt NTC

Amb tot, l'Agència Estatal de Meteorologia ha activat només l'avís groc del semàfor d'alertes per l'onada de calor -el tercer nivell de risc- que es patirà de manera més intensa a les regions separades del Mediterrani i que preveu màximes d'almenys 44 °C a les províncies de Sevilla i Badajoz, que es troben en avís roig per risc extrem.

També et pot interessar

stats