Més de 80 pobles esperen nits amb més de 25 graus

Sanitat decreta l’alerta sanitària per altes temperatures diürnes en 253 municipis, però la calor deixarà nits amb més de 25 graus en quasi una vintena de comarques

Uns xiquets es refresquen en les fonts del parc Central, a València, davant les altes temperatures
Uns xiquets es refresquen en les fonts del Parc Central, a València, per les altes temperatures / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

La calor serà intensa dia i nit durant els pròxims dies. De fet, tampoc afluixarà en 83 pobles del territori quan s’amague el sol. Sanitat Universal ha advertit que en aquests municipis, molts situats a pocs quilòmetres de la costa, es poden assolir temperatures nocturnes entre 25 i 29 graus, el que es consideren nits equatorials.

D’acord amb les previsions de la Conselleria de Sanitat Universal, el mercuri no baixarà dels 25 graus durant la nit al'Alt Millars, l'Alt Palància, el Baix Maestrat, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, el Comtat, la Vall de Cofrents-Aiora, els Ports, la Canal de Navarrés, la Foia de Bunyol, la Marina Alta, la Plana Alta, la Plana Baixa, la Ribera Alta, la Safor, la Vall d'Albaida, l'Alcoià, l'Alt Maestrat, els Serrans.

La nit de dijous és, per ara, la que complicarà la son en més municipis, tenint en compte la previsió de Sanitat.

Aquest episodi nocturn vindrà després de jornades diürnes de rècord pel que fa a la calor. Segons les prediccions del Programa d’Atenció als Problemes de Salut Derivats de les Temperatures Extremes a la Comunitat Valenciana, hi haurà "calor alt i extrem" en 253 municipis de les comarques de l'Alt Millars, l'Alt Palància, el Baix Maestrat, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, el Comtat, el Racó d'Ademús, la Vall de Cofrents-Aiora, els Ports, la Canal de Navarrés, la Costera, la Foia de Bunyol, la Marina Alta, la Plana Alta, la Plana Baixa, la Plana d'Utiel-Requena, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Safor, la Vall d'Albaida, l'Alcalatén, l'Alcoià, l'Alt Maestrat, l'Horta Nord, l'Horta Oest, l'Horta Sud, els Serrans.

Els municipis afectats es poden consultar en aquest enllaç de la Conselleria de Sanitat Universal.

També et pot interessar

stats