Johnson & Johnson deixarà de vendre pólvores de talc després de les acusacions del component cancerigen

La multinacional anuncia que farà les pólvores amb maizena i justifica el canvi d’estratègia en la sostenibilitat dels seus productes

Un dels pots de pólvores de talc per a nadons que la multinacional nord-americana ha anunciat que retirarà del mercat a partir de l'any que ve
Un dels pots de pólvores de talc per a nadons que la multinacional nord-americana ha anunciat que retirarà del mercat a partir de l'any que ve / Mike Segar (Reuters)

La farmaceútica Johnson & Johnson, que comercialitza productes per a nadons, deixarà de vendre pólvores de talc. Aquesta decisió comercial arriba després de la polèmica per un component cancerigen que, segons les filtracions d’un expert de la multinacional, contenien les pólvores per a nadons que venia la companyia.

A pesar que l’empresa havia negat la presència d’asbest, una substància relacionada amb alguns casos de càncer i que va ser el motiu de la controvèrsia, Johnson & Johnson va retirar voluntàriament alguns lots de pólvores del mercat nord-americà el 2019.

Aquesta polèmica arribava dos anys després que un tribunal de Los Angeles condemnara la farmacèutica a pagar fins a 417 milions de dòlars en considerar-la responsable d’un càncer d’ovari d’una clienta. La sentència es basa en el fet de no advertir adequadament sobre el risc dels productes de talc.

A més d’aquesta sentència, Johnson & Johnson s'enfronta a prop de 38.000 demandes dels consumidors i els seus supervivents al·legant que els seus productes de talc van causar càncer per la contaminació amb amiant.

JJ nega les acusacions, i diu que dècades de proves científiques i aprovacions reguladores han demostrat que el seu talc és segur i sense amiant. El dijous dia 11 d'agost, va reiterar la declaració, ja que va anunciar la suspensió del producte.

Ara, dos anys més tard de les acusacions del component cancerigen i quatre després de la sentència, l’empresa comunicava que deixarà de vendre en tot el món les seues pólvores per als nadons a partir del 2023.

Al mateix temps que feia aquest anunci, la multinacional nord-americana avançava també que tots els productes vinculats a les pólvores de talc tindran una composició basada en la maizena. L’empresa justificava aquesta nova estratègia amb la intenció d’oferir una “innovació sostenible” per a satisfer les necessitats dels consumidors.

La multinacional nord-americana considera que aquest gir afavorirà el creixement comercial a curt termini.

També et pot interessar

stats