La JEC rebutja anul·lar els comicis a Mojácar i Carboneras per la suposada compra de vots

Apunta que és impossible comprovar els fets i que, en estar la reclamació investigada en seu judicial, no pot intervindre

Imatge d'arxiu d'una urna en un procés de votació a un col·legi electoral
Imatge d'arxiu d'una urna en un procés de votació en un col·legi electoral / STPV

La Junta Electoral Central (JEC) ha desestimat els recursos del PSOE a Mojácar (Almeria) i Carboneras (Almeria) que sol·licitaven l'anul·lació de les eleccions municipals per la investigació judicial oberta pels presumptes casos de frau electoral vinculats a la compra de vots.

En la resolució relativa a Carboneras recorda que el PSOE va demanar l'anul·lació fins que es resolga el procediment penal que s'està tramitant davant el jutjat d'instrucció número 4 de Vera, relatiu a la possible existència d'un frau electoral comés presumptament en ocasió de les eleccions municipals.

La Junta afirma ser conscient de la rellevància i gravetat inherents a les presumptes irregularitats que serveixen de base al recurs, però apunta que donada la impossibilitat de comprovar els fets denunciats i en aplicació del principi de conservació dels actes electorals, és procedent desestimar la petició.

A més, no pot oblidar-se —continua la JEC— que, si —com indica el recurrent— les presumptes irregularitats en què es fonamenta la reclamació estan sent objecte d'investigació en seu judicial, queda exclosa la intervenció de l'Administració Electoral.

En el cas de Mojácar, la JEC es pronuncia en termes similars, i al·ludeix únicament a les manifestacions del PSOE sobre que les eleccions municipals van estar viciades per la presumpta compra de vots per part del PP, ja que existeix una peça oberta sobre aquest tema en el jutjat d'instrucció número 4 de Vera.

El PSOE, en aquest cas, no apunta a la detenció d'altres persones; entre ells, els candidats dos i cinc de la seua pròpia candidatura, per la suposada compra de vots en aquest mateix municipi.

La JEC, novament, sosté que no és procedent estimar la petició per motius pràcticament idèntics al cas de Carboneras.

També et pot interessar

stats