Dos candidats del PSOE a Mojácar, entre els set detinguts per la trama de compra de vots

L'operació oberta per una denúncia davant un presumpte frau electoral realitzada per un particula hauria afectat un "nombre indeterminat de vots", segons els primers indicis

Félix Bolaños, el divendres passat, amb el candidat del PSOE a Mojácar, Manuel Zamora
Félix Bolaños, el divendres passat, amb el candidat del PSOE a Mojácar, Manuel Zamora / PSOE

Un total de set persones han sigut detingudes aquest dimecres a Mojácar (Almeria) per la seua presumpta implicació en una trama de compra de vots de cara a les eleccions municipals d'aquest 28 de maig, entre les quals hi ha dos candidats de la llista del PSOE a les eleccions, en concret, el número 2 i el número 5.

Així ho han confirmat fonts de la investigació, que han indicat que agents de la Guàrdia Civil i de la Unitat Central Operativa (UCO) d'aquest cos s'han desplegat des de primera hora del matí al municipi, on també hi ha tres investigats i on s'han practicat "desenes de registres".

L'operació s'ha obert per una denúncia per un presumpte frau electoral realitzada per un particular que s'hauria vist afectat per la suposada trama que, segons els primers indicis, hauria afectat un "nombre indeterminat de vots".

La investigació, que es va iniciar "fa temps", la coordina el jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Vera, que ha acordat decretar el secret de les actuacions, segons han informat fonts del cas.

La Guàrdia Civil manté oberta una operació contra el frau electoral que està en marxa, per la qual cosa no es descarta que puguen haver-hi més detinguts al llarg de la jornada.

A Mojácar el PP governa amb majoria absoluta després de les últimes eleccions municipals de 2019, quan va obtindre huit dels tretze edils que componen el ple amb 1.692 vots, mentre que el PSOE en va aconseguir cinc, amb 1.145 paperetes. En total es van emetre 2.990 vots, el 71,26% del cens.

Aquesta operació es produeix després que la Policia Nacional va detindre a Melilla deu persones també per una suposada compra de vots.

També et pot interessar

stats