Ja es poden demanar els abonaments gratuïts de Renfe per al segon quadrimestre: t'expliquem com

Els abonaments seran vàlids de l'1 de maig al 31 d'agost, i es poden adquirir per als trens de rodalia i mitjana distància

Un tren de rodalies
Un tren de rodalies / À Punt NTC

Els usuaris de Renfe poden obtindre des d'aquest dissabte i durant tot el període de vigència els abonaments gratuïts de rodalia i mitjana distància per a viatjar entre l'1 de maig i el 31 d'agost de 2023.

Després que el govern espanyol aprovara el mes de desembre passat la gratuïtat dels abonaments per al 2023 per a viatgers recurrents, Renfe posa a la disposició dels usuaris títols multiviatge específics que tenen vigència per a cada quadrimestre natural de l'any.

Per a agilitzar l'adquisició dels abonaments i evitar esperes innecessàries, els abonaments es poden aconseguir a través de l'app de rodalia Renfe, i en el cas dels abonaments de mitjana distància a través de la web www.renfe.com i canals de venda habituals (estacions, màquines autovenda, etc.).

Per als serveis ferroviaris Avant es manté el descompte del 50% en els abonaments. Aquest mateix descompte s'aplica a altres trajectes d'alta velocitat que han sigut declarats obligació de servei públic (OSP), que funcionen amb les mateixes condicions que un abonament Avant.

Obtindre l'abonament gratuït a través del mòbil

L'app de Rodalia permet l'adquisició dels abonaments recurrents de Rodalia de manera ràpida generant un codi QR que es descarrega en el telèfon mòbil i que posteriorment podrà utilitzar-se en el control d'accés de les estacions.

Per a adquirir l'abonament, encara que és gratuït, és necessari depositar una fiança de deu euros en el cas de Rodalia, i de vint euros per a cada servei de mitjana distància convencional. El pagament amb targeta permetrà la devolució automàtica de la fiança, una vegada es constate que s'ha complit la condició d'haver fet setze desplaçaments durant aquests quatre mesos.

Per als xiquets menors de 14 anys sense DNI, s'ha creat, a més, un abonament recurrent per a serveis de mitjana distància, que podrà ser adquirit en renfe.com o per l'app de Renfe. El pare, la mare o el tutor podran adquirir, per mitjà del seu NIF, NIE o passaport, un màxim de quatre abonaments de xiquet per a un origen i destinació, durant el període de validesa.

Als viatgers que hagen utilitzat l'abonament gratuït de rodalia o mitjana distància en el primer quadrimestre de 2023 se'ls retornarà la fiança, sempre que hagen complit les condicions. Aquelles persones que van pagar la fiança amb targeta, se'ls retornarà automàticament.

Para facilitar informació sobre l’abonament, Renfe ha posat en funcionament una línia telefònica específica: 91 919 15 67.

També et pot interessar

stats