Les ITV valencianes ja són de gestió pública

Amb la incorporació de les tretze estacions que faltaven, totes menys les de Redovà i Oriola passen a ser gestionades per l'empresa pública Sitval

Estació ITV en una imatge d'arxiu
Estació ITV en una imatge d'arxiu / Joser Pizarro

Aquest dilluns totes les estacions d'ITV valencianes tornen a ser de gestió pública. Les úniques excepcions són les de Redovà i Oriola, al Baix Segura, en les quals la Generalitat presta el servei a través del lloguer de les instal·lacions i no les incorpora al seu patrimoni en tractar-se d'una situació jurídica diferent.

El director general de l'empresa pública Societat Valenciana d'ITV SA (Sitval), Josep Albert, ha assegurat aquest dissabte després de finalitzar el protocol de revisió de les tretze estacions que ja ofereixen els serveis sota gestió pública que la reversió s'ha desenvolupat amb normalitat i el procés ha transcorregut de manera tranquil·la.

Així, el govern de la Generalitat recupera la gestió de la inspecció tècnica de vehicles, que es va privatitzar l’any 1997, ara fa 25 anys, en una operació per al qual ara s’investiga l’expresident Eduardo Zaplana. El funcionament serà el mateix i els 1.200 treballadors en plantilla passaran a treballar per a la nova societat valenciana d'ITV.

Les últimes incorporacions han sigut les de la d'Alacant, Alzira, Castelló de la Plana, Catarroja, Elx, Llíria, Massalfassar, Riba-roja de Túria, Sagunt-Port de Sagunt, Sant Antoni de Benaixeve, València-Campanar, València-Vara de Quart i Vila-real. El passat 25 de febrer ja va concloure la gestió indirecta de prestació del servei d'ITV en les estacions d'Alcoi, Benidorm, Gandia, Ondara, Ontinyent, Torrevella, Utiel, Villena, Vinaròs, Xàtiva, Oriola i Redovà.

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha recordat que des de l'1 de gener les tarifes d'ITV en la Comunitat Valenciana s'han reduït un 20% per la supressió de la prova de soroll. A més, es crearan dotze noves estacions d'inspecció tècnica de vehicles a la Comunitat Valenciana. L'objectiu és millorar el servei i que cada ciutadà tinga una ITV a menys de 30 quilòmetres de distància.

També et pot interessar

stats