El TSJCV avala la reversió de les oficines de la ITV i rebutja una pròrroga de la privatització de quinze mesos

La justícia descarta el recurs presentat per una concessionària que reclamava que no s’aplicara el decret que contempla la tornada a mans públiques del servei

Actualment hi ha 27 ITV fixes i 13 mòbils a la Comunitat Valenciana
Interior d'una de les oficines d'ITV, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) dona la raó a la Conselleria d’Economia i avala la reversió al sistema públic de les oficines de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV).

La secció quinta de la sala contenciosa administrativa del TSJCV ha rebutjat el recurs amb què la concessionària ITV de Levante, que gestionava fins divendres una dotzena de les oficines de la ITV, havia sol·licitat que no s’aplicara el decret que contempla la reversió al sistema públic d’aquestes revisions dels vehicles.

A més, ITV de Levante sol·licitava a la justícia que, com a mesura cautelar, hi haguera una pròrroga de 15,9 mesos en la concessió d’aquest servei. El TSJCV també ha rebutjat aquesta petició. Per tant, i en vista de la decisió del TSJCV, la decisió d’Economia de tornar a mans públiques les oficines d’ITV s’aplica i sense pròrroga.

El TSJCV recorda, entre altres arguments, que per a adoptar una mesura cautelar s’ha de tindre en compte la "irreparabilitat" o "difícil reparació" que poguera ocasionar l’execució, de manera que cal tindre en compte la relació amb l’interés públic.

De fet, i malgrat aquesta resolució que es va fer pública el 23 de febrer, dissabte una dotzena d’oficines ja van tornar a ser gestionades per la Generalitat, a través de la nova Sitval, la Societat Valenciana d’ITV. La resta ho faran d'ací a uns dies, el 4 de març, en la que serà la segona etapa de la reversió.

També et pot interessar

stats