Investiguen a Vila-real una nova violació grupal a una xica amb tres menors detinguts

La Policia Nacional ha identificat un altre jove implicat, menor de 14 anys

El recinte de la marxa, en una imatge d'arxiu
El recinte de la marxa, en una imatge d'arxiu / Junta de Festes de Vila-real

La Policia Nacional investiga una nova violació grupal a Vila-real que va tindre lloc, presumptament, el passat cap de setmana, durant les festes de Sant Pasqual. Segons ha avançat aquest dilluns el diari Mediterráneo i ha confirmat posteriorment À Punt NTC, l'agressió sexual va tindre lloc en la zona de Carrefour, punt als afores de la ciutat en què s'instal·la el recinte de la marxa. Estarien implicats fins a quatre menors d'edat. La policia ha detingut tres dels joves i n'ha identificat un quart, de 14 anys, al que no ha detingut, segons expliquen les mateixes fonts.

La víctima és una jove de 18 anys, que ja ha denunciat els fets davant les autoritats. Agents de la Policia Nacional han efectuat ja les primeres tres detencions. Els joves menors d'edat han passat a la disposició de la Fiscalia de Menors. Mentrestant, continua la recerca dels altres quatre xics que suposadament estan involucrats també en els fets. L'afectada i els agressors es van conéixer en les xarxes socials. 

Aquesta és la segona violació grupal que les forces de l'ordre investiguen en territori valencià en a penes una setmana. Dilluns passat, dues xiquetes de 12 i 13 anys denunciaren haver sigut víctimes d'una doble agressió sexual, una de les quals també en grup, comeses presumptament per cinc joves d'entre 15 i 17 anys. Els xics han quedat en llibertat vigilada amb allunyament mentre el jutjat instrueix les perquisicions per a esclarir els fets. 

El cas, a falta de confirmar-se els fets denunciats, recorda també a l'ocorregut durant les festes de la Magdalena l'any 2019, quan tres menors violaren una xica de 14 anys. Els acusats, d'entre 14 i 16 anys, reconegueren l'atac durant el judici i foren condemnats per un delicte d'agressió sexual a una pena de setze mesos d'internament i tres anys de llibertat vigilada.

Oltra aposta per l'educació sexual

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat Mònica Oltra ha afirmat a À Punt NTC que casos com aquest posen de manifest la importància de l’estratègia contra les violències sexuals elaborada pel seu departament, que té com a primer objectiu l’educació sexual des dels 6 anys. “Aquestes coses només s’eviten des de l’educació en la llibertat i el respecte a la llibertat sexual d’un altre”, ha puntualizat.

Preguntada per l’augment de casos coneguts de violacions grupals, la consellera ha assenyalat que es tracta d’una qüestió sobretot “d’imaginari col·lectiu”, i ha assenyalat directament “l’ascens perillós i amenaçador de missatges d’extrema dreta en què poc més que els homes tenen dret a agredir a les dones”. “Aquest imaginari és molt perillós”, assegura, “i s’ha de combatre des de la col·lectivitat”.

També et pot interessar

stats