Investiguen un possible ciberatac en la base de dades de la DGT

Identifiquen usuaris sospitosos que han intentat entrar en els sistemes de dades dels conductors, però no hi ha constància que hi hagen accedit

Personal de la delegació de la DGT a la Comunitat Valenciana controla, des de les pantalles, l'estat del trànsit a les carreteres valencianes
Una de les sales de la delegació de la DGT a la Comunitat Valenciana, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Si dimecres era Iberdrola, este divendres ha sigut en la Direcció General de Trànsit (DGT) on han saltat les alarmes per un possible ciberatac. El Grup d'Investigació i Anàlisi de Trànsit (GIAT) de la Guàrdia Civil investiga des de fa dies un possible atac d’estes característiques en la base de dades de conductors DGT, després que saltaren les alarmes que l'organisme podria haver sigut víctima de ciberdelinqüents.

De fet, ja s'han identificat diversos usuaris sospitosos que han intentat entrar a la base de dades per a recaptar informació, als quals se'ls ha tallat l'accés. La seua identitat s’ha traslladat a la GIAT, segons han confirmat fonts de Trànsit.

Tot i esta sospita, la investigació encara no ha constatat que els ciberdelinqüents hagen obtingut les dades del total de conductors registrats en la base de la DGT i que, segons ha avançat El Confidencial, haurien posat a la venda en un fòrum especialitzat en compravenda d'informació robada en atacs informàtics.

També et pot interessar

stats