Iberdrola pateix un ciberatac que compromet les dades de més de 600.000 clients a Espanya

Telefónica i el Banc Santander també investiguen accessos “no autoritzats” a les seues bases de dades

Imatge d'arxiu de la Torre Iberdrola
Imatge d'arxiu de la Torre Iberdrola / Shutterstock

Iberdrola ha patit un ciberatac que ha afectat les dades de més de 600.000 clients de l'elèctrica a Espanya. En concret, l'energètica va detectar el passat 7 de maig un accés no autoritzat a les bases de dades de clients ocasionat a través d'un proveïdor, tal com han informat fonts de la companyia.

La companyia ha indicat este dimecres de vesprada que ha posat en coneixement este fet "de manera immediata" davant de l'Agència de Protecció i Dades i que ha cursat la pertinent denúncia davant de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. Alhora, ha remés una comunicació als clients afectats informant-los de l'incident. L'incident, que va ser esmenat de manera immediata, va afectar les següents dades: nom, cognoms, número de DNI i dades de contacte. No obstant això, no es va accedir a dades bancàries. 

La companyia energètica ha afirmat que, davant de l'ona de hackejos sense precedents que han afectat importants empreses i entitats públiques i privades en els últims temps, “treballa de manera contínua per a combatre estos ciberatacs actuant sempre amb total transparència i col·laborant amb els organismes reguladors i supervisors”. Referent a això, ha assenyalat que la ciberseguretat és “una prioritat” per a la companyia, “tal com demostra la contínua i creixent dotació de recursos humans i econòmics”.

Dimarts es va fer públic que Telefónica estava “investigant la legitimitat de la informació” que un usuari i potencial ciberdelinqüent havia publicat en un fòrum de hackers en internet en el qual afirma haver aconseguit les dades de 120.000 usuaris i empleats de la companyia espanyola, els quals hauria posat a la venda.

Així mateix, fa unes setmanes, el Santander va informar d'un “accés no autoritzat” a una base de dades de l'entitat financera allotjada en un proveïdor que va afectar clients d'Espanya, Xile i l'Uruguai, així com tots els empleats i alguns extreballadors del grup.

També et pot interessar

stats