Investiguen tretze persones per estafes amoroses de més de 250.000 euros

Les autoritats han localitzat més d'una desena de víctimes de diverses províncies espanyoles, entre elles València i Alacant, i de fora del territori espanyol

Imatge d'una dona escrivint al mòbil
Imatge d'una dona escrivint al mòbil

La Guàrdia Civil investiga tretze persones com a presumptes autors de nombroses estafes amoroses, realitzades a través d'internet, a nou víctimes de nacionalitat espanyola, amb residència en les províncies de València i Alacant entre d'altres, i a tres víctimes més fora del territori espanyol, de nacionalitat xinesa, polonesa i francesa.

Els estafadors, la majoria residents a Espanya, haurien aconseguit cometre estafes per valor superior a 250.000 euros, invertint gran part dels diners obtinguts en la compra de criptomonedes en diferents plataformes estrangeres.

L'operació es va iniciar el juny de 2021, quan una de les víctimes va posar en coneixement de la Guàrdia Civil que havia sigut estafada a través d'internet durant mesos.

Els autors s'havien guanyat la confiança de la víctima per a posteriorment simular situacions de risc i necessitat, aconseguint d'aquesta manera que la víctima realitzara transferències bancàries, arribant en alguns dels casos a imports superiors als 34.000 euros.

Durant el desenvolupament de la investigació, la Guàrdia Civil va detectar a les nou víctimes i, després de contactar amb elles, moltes estaven sent estafades aleshores, sent alertades i informades pels agents que els van recomanar que acudiren al més prompte possible a presentar denúncia.

L'estafa del "fals nóvio virtual"

Aquest tipus d'estafa, també denominada del "fals nóvio virtual", consisteix en el fet que el delinqüent, aprofitant-se de la situació de vulnerabilitat psicològica que sol presentar la víctima, es crea una identitat falsa.

En general fingeixen un interés amorós o sexual, el qual sol desembocar en una relació de tipus virtual que pot durar fins i tot diversos mesos fins a guanyar-se la confiança de les víctimes.

Una vegada que s'estableix un vincle entre tots dos i la víctima mostra una certa confiança, comença a sol·licitar-li diners, al·legant que no pot disposar del seu propi patrimoni, ja que es troba en un altre país, que és per a causes benèfiques o per a poder donar eixida a una herència milionària de la qual és receptor.

En moltes de les ocasions les víctimes no acudeixen a denunciar els fets, per la qual cosa es recorda la necessitat d'interposar denúncia perquè els delinqüents puguen ser investigats.

També et pot interessar

stats