Desarticulen a Picassent un grup de ciberestafadors

La Guàrdia Civil ha detingut dues persones i cinc més estan sent investigades per la comissió d'estafes per més de 200.000 euros

La Guàrdia Civil actuant en l'operació 'SALARO'
La Guàrdia Civil actuant en l'operació Salaro / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de Picassent (Horta Sud), en el marc de l’operació Salaro, ha detingut dos homes de 26 i 29 anys acusats de 48 delictes d'estafa comesos en internet. A més, també els imputen delictes per usurpació d'identitat, falsedat documental, furt i pertinença a grup criminal. Quatre homes més i una dona de 25 a 54 anys també estan sent investigats pels mateixos fets.

Les estafes es van donar a la fi de l'any 2021, quan va començar la investigació arran de la denúncia d'un dels afectats, a qui van obrir un compte bancari al seu nom. El valor de l'estafa ascendeix a més de 200.000 euros i l'operació continua en curs.

Els detinguts s'haurien dedicat a obtindre les dades personals dels perjudicats gràcies a una plataforma en línia en la qual s'oferia el lloguer d'un pis. Quan tenien recaptades les dades donaven d'alta línies telefòniques, obrien comptes bancaris i compraven productes de tota classe per internet, que després venien per una aplicació de compravenda.

A més, el grup criminal estaria implicat en dos furts de documentació personal a la ciutat de València, que hauria sigut utilitzada per als mateixos delictes.

L'operació ha identificat persones afectades en més d'una desena de províncies: la Corunya, Alacant, Barcelona, Castelló, Granada, Guipúscoa, Lleida, Madrid, Tarragona, València i Saragossa.

També et pot interessar

stats