A la presó una parella per estafar homes des de perfils falsos en xarxes socials

L'Audiència de Castelló condemna una dona i el company sentimental que aconseguiren sostraure més de 80.000 euros a través d'enganys. 

Audiència Provincial de Castelló
Façana de l'Audiència Provincial de Castelló / À Punt NTC

L'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat una dona i la parella sentimental a tres anys i mig i dos anys i mig de presó, respectivament, en considerar provat que enganyaren tres homes perquè els donaren diners en xarxes socials de contactes utilitzant perfils falsos. El tribunal obliga els dos condemnats a indemnitzar els perjudicats amb un total de 81.880 euros per la quantitat defraudada, i n'afegeix 5.000 per a un dels tres homes pels danys morals que li va produir l'estafa.

Els fets ocorregueren entre els anys 2011 i 2016. Segons el relat de fets provats que arreplega la sentència, donada a conéixer aquest dijous pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), la parella condemnada va crear perfils falsos de dones joves amb "un cert atractiu físic" en pàgines i xarxes socials dedicades als contactes. 

Amb aquestes identitats, van anar contactant amb homes interessats a conéixer les dones que suplantaven, i simulaven entaular una relació d'amistat. Després de guanyar-se la confiança d'ells, els contaven que passaven per situacions de penúria econòmica i aconseguien que les víctimes els donaren diners, pensant que estaven ajudant una amiga. La resolució judicial precisa que la dona condemnada va arribar, fins i tot, a quedar amb algun dels perjudicats per a aconseguir els seus objectius.

Mitjançant aquesta activitat delictiva, que l'Audiencia de Castelló qualifica d'"estafa romàntica o amorosa", la parella va defraudar 21.500 euros al primer dels estafats, dels quals en va poder recuperar 9.500; i 7.900 euros al segon perjudicat. Aquest home únicament va recuperar-ne 2.900. Per a la tercera víctima de l'engany, que va arribar a entregar 67.480 euros, la sentència contempla una indemnització de 5.000 euros pels danys morals que li va produir la pressió psicològica i emocional amb "continus viatges a cases d'obstinació, cases de préstecs, bancs i altres entitats financeres per a aconseguir diners i entregar-lo als acusats".

També et pot interessar

stats