Investiguen si el presumpte assassí de Bilbao hauria matat un regidor d'IU a Biscaia

L'Ertzaintza investiga si el detingut pels assassinats a homes homosexuals a Bilbao va matar també Koldo Martínez

Imatge d'arxiu d'agents de l'Ertzaintza durant una actuació
Imatge d'arxiu d'agents de l'Ertzaintza durant una actuació / Efe

L'Ertzaintza investiga si el presumpte assassí de gais de Bilbao podria haver matat al regidor d’Elkarrekin de la localitat de Berango (Biscaia) i militant d'Ezker Anitza-IU, Koldo Martínez, amb domicili en la capital biscaïna, segons han confirmat fonts pròximes a la víctima.

Les mateixes fonts han assenyalat que, quan Martínez va morir el setembre de 2021, en principi es va pensar que la mort s'havia produït per causes naturals. No obstant això, la policia autonòmica basca, dins de la seua investigació dels crims comesos presumptament per un jove colombià a homes homosexuals, als quals robava, analitza si l'edil de la formació d'esquerres fou una de les seues víctimes.

El sospitós dels presumptes homicidis en sèrie es troba a la presó després d'entregar-se en la comissaria d'Irun (Guipúscoa) la setmana passada. Sobre ell pesava orde de detenció per l'autoritat judicial.

Agents de l'Ertzaintza han procedit durant ahir i hui al registre del domicili de Bilbao en el qual vivia Koldo Martínez, amb la finalitat de trobar proves que determinen si l'exconcejal de Berango és una de les quatre víctimes mortals del suposat assassí. També s'investiguen altres dos casos de presumpte homicidi en grau de temptativa.

També et pot interessar

stats