L'Ertzaintza investiga sis morts en el cas de l’assassí en sèrie de Bilbao

El presumpte assassí hauria contactat amb les víctimes, totes elles homes homosexuals, a través d’una aplicació de cites

Imatge d'arxiu d'un dispositiu de l'Ertzaintza
Imatge d'arxiu d'un dispositiu de l'Ertzaintza / Europa Press

El vicelehendakari primer i conseller de Seguretat, Josu Erkoreka, ha afirmat que l'Ertzaintza està investigant sis possibles homicidis ocorreguts a Bilbao, que podrien estar relacionats amb l'home detingut a Irun per la mort de diversos homes homosexuals amb els quals hauria contactat a través d’una aplicació de cites.

Així ho ha assegurat Erkoreka en una compareixença en el Centre de Gestió de Trànsit i Coordinació d'Emergències de Bilbao, per a informar sobre la detenció d'un home, que es va entregar el passat dijous a la policia, per la seua presumpta relació amb l'homicidi de diversos homes.

Segons ha detallat, l'Ertzaintza està investigant un presumpte cas d'homicidi amb "prova toxicològicament acreditada", que se suma a dos presumptes homicidis "en grau de temptativa" i una investigació oberta en relació amb tres defuncions més que estan certificades com a mort natural. Aquests tres últims estarien en fase d'investigació, "però sense elements probatoris definitius", ha dit.

"Llançar prevencions que no tinguen una base sòlida pot generar una preocupació i una alarma infundades. La policia ha d'actuar amb extrema prudència i cautela", ha advertit.

Segons ha concretat, aquests casos oberts podrien coincidir en una mateixa trama i correspondre a "una mateixa trajectòria", però encara s'han d'investigar.

També et pot interessar

stats