Investiguen com a possibles casos de violència masclista dos assassinats en 48 hores

Una dona de 52 ha sigut assassinada a tirs a Majadahonda (Madrid) i una altra, de 56, amb una destral a Sestao (Biscaia).

Vehicle de la Guàrdia Civil
Vehicle de la Guàrdia Civil

En 48 hores, dues dones han sigut assassinades, una a Majadahonda (Madrid) i l'altra a Sestao (Biscaia). La Guàrdia Civil i la Policia investiguen a hores d'ara si es tracta de dos crims masclistes.

A Majadahonda (Madrid), una dona de 52 anys ha sigut assassinada a tirs. El servei d'emergències 112 va arribar al domicili de la víctima després de rebre diverses telefonades al voltant de la una de la matinada d'aquest diumenge, on s'alertava d'una agressió amb arma de foc contra la dona.

Després de fer les maniobres de reanimació pulmonar avançada, els sanitaris en van confirmar la mort. En el mateix lloc, els serveis d'emergències van atendre un home de 62 anys que també presentava ferides de bala, possiblement ocasionades per autolesió, i la filla de la víctima, de 22 anys, per una crisi d'ansietat. Als dos els van traslladar a l'Hospital Puerta de Hierro de Madrid.

Es tracta de la segona víctima a la Comunitat de Madrid enguany després de l'assassinat d'una dona de 83 anys presumptament pel seu marit a Puente de Vallecas, a Madrid.

Assassinada una dona a Sestao amb una destral

Divendres, un home de 57 anys va matar, presumptament, la seua dona a Sestao (Biscaia) i després es va suïcidar llançant-se a la ria del Nervión en aquesta localitat.

Agents de l'Ertzaintza i la Creu Roja sota la direcció de la Guàrdia Civil van recuperar el cos a la ria. A la dona, de 56 anys, la van trobar morta al pis on residia, amb evidents signes de violència. Segons els veïns, les ferides van ser causades per una destral.

Aquest dissabte va tindre lloc una concentració per a condemnar aquest assassinat. A l'acte van assistir centenars de veïns i veïnes i representants de l'Ajuntament, la Diputació de Biscaia, el govern basc i el Govern d'Espanya.

Si es confirmen aquests dos casos, serien tres les dones assassinades a mans de les seues parelles o exparelles enguany a Espanya. 1.081 víctimes des que es registren els casos, l'any 2003.

Agressió masclista a Alacant

D'altra banda, agents de la Policia Local d’Alacant i la Policia Nacional han detingut un home de 34 anys per un presumpte delicte de violència de gènere per agredir la seua parella.

Els fets ha ocorregut a les 2:00 hores de la matinada d’aquest diumenge. A la dona la van traslladar a un centre mèdic. L’agressor està detingut a la comissaria d'Alacant i ha passat a disposició judicial.

També et pot interessar

stats