La investigació del cas del germà de Puig s’allarga sis mesos més per decisió judicial

El jutge estima la petició de la Fiscalia, que demanava ampliar el termini perquè els informes sol·licitats als governs valencià i català encara estan pendents

El germà del president de la Generalitat, Francis Puig, en una compareixença judicial recent
El germà del president de la Generalitat, Francis Puig, en una compareixença judicial recent / Rober Solsona (Europa Press)

El titular del jutjat d'instrucció número 4 de València ha acordat prorrogar sis mesos més la investigació del possible frau de subvencions públiques a empreses de Francis Puig, germà del president de la Generalitat, Ximo Puig, i a un altre empresari, Enrique Adell Bover, tots dos imputats en aquesta causa.

El jutge ha atés així la petició del Ministeri Fiscal, que explicava en el seu escrit que aquest procediment té encara pendent el resultat dels informes pericials encomanats als governs valencià i català per a esbrinar les quantitats presumptament obtingudes de manera indeguda.

La resolució judicial, datada el 18 de juliol, argumenta aquesta pròrroga en les "dilacions no imputables" a aquest òrgan judicial i a "la dificultat" per a incorporar el material probatori necessari per a la recerca, ja que hi ha diligències acordades que no han pogut realitzar-se.

Afig que d'aquestes diligències se'n podrien desprendre unes altres pertinents per a l'aclariment dels fets investigats, perquè en aquest moment estan pendents informes d'intervenció de la Generalitat i altres diligències de recerca, un fet que justifica un nou termini per a la instrucció.

Aquesta recerca judicial es va iniciar el maig de 2019 arran d'una querella presentada pel PP i se centra en les subvencions rebudes per diverses empreses participades pel germà del president des de la Generalitat, la Generalitat de Catalunya i el Govern d'Aragó.

En la causa consten com a investigats, a més de Puig i Adell, el director general de Política Lingüística de la Conselleria d'Educació, Rubén Trenzano.

També et pot interessar

stats