L’inventor de la world wide web i l’experta en IA de Google debaten sobre innovació i emprenedoria a València

Al voltant de 700 rectors i líders universitaris de catorze països es donen cita en la V Trobada Internacional de Rectors Universia

Imatge d'arxiu del creador de la World Wide Web, Tim Berners- Lee
Imatge d'arxiu del creador de la World Wide Web, Tim Berners- Lee / Shutterstock
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
08 de maig 2023 - 22:14 Actualitzat: 09 de maig 2023 - 07:04

València és aquest dimarts la capital mundial de l’educació superior. Al voltant de 700 rectors i líders universitaris de catorze països i altres personalitats es donen cita en la V Trobada Internacional de Rectors Universia, que té lloc a la capital del Túria. Entre els ponents destaca la participació de l’inventor de la word wide web, Tim Berners-Lee; l'exsecretari del Tresor del president dels EUA Bill Clinton i economista cap del Banc Mundial, Larry Summers; el premi Príncep d'Astúries a la Investigació Científica 2006, Ignacio Cirac, o la responsable de l'estratègia d'investigació de IA conversacional en Google AI, Pilar Manchón

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la presidenta del Banc Santander i Universia, Ana Botín, seran els encarregats d’inaugurar aquest espai de reflexió, que pretén alçar ponts entre el món acadèmic i l'empresarial i analitzar els reptes que plantegen la intel·ligència artificial o la robòtica. L'escenari central triat per a aquest esdeveniment és la Ciutat de les Arts i les Ciències i els actes i activitats previstes s'estendran fins al dimecres 10 de maig.

Sota el lema "Universitat i societat", la trobada es convertirà en un gran espai de debat en el qual els assistents parlaran de les claus que convertiran de nou la universitat en motor de progrés per a la societat i el creixement sostenible.

A més dels debats acadèmics, l'esdeveniment comptarà amb altres activitats paral·leles en les quals també es tindrà molt en compte la veu de l’estudiantat i dels emprenedors. Alguns d'ells tindran l'oportunitat de reunir-se amb Ana Botín en una xarrada informal a la qual se sumarà l'esportista Pau Gasol.

També et pot interessar

stats