Cimera mundial de rectors entre les parades del mercat i sota un ampli dispositiu de seguretat

El Santander lloga el Mercat Central de València per a l’àgape inaugural d’una trobada internacional de responsables universitaris de la xarxa Universia

Algunes de les parades del cèntric mercat de València obriran des de mitja vesprada per a convertir-se en l'atrezzo d'un sopar que reunirà a rectors de tot el món
Algunes de les parades del Mercat Central de València obriran des de mitjan vesprada per a convertir-se en l'attrezzo d'un sopar que reunirà rectors arreu del món / À Punt NTC

Vora 700 rectors universitaris de tot el món soparan aquesta nit al Mercat Central de València, a porta tancada, encara que amb l’activitat habitual de les parades, inclosos els venedors. Aquest edifici modernista és l’espai triat per a un gran esdeveniment, organitzat pel Banc Santander. Al mercat se celebrarà el sopar inaugural d'una trobada internacional de rectors universitaris, que promou la xarxa Universia.

La cita obliga a desplegar un dispositiu de seguretat insòlit, que fins i tot supera el que es va preparar el 2016 quan el rei Felip va visitar aquest cèntric mercat de València. Unes 200 parades estaran obertes, encara que no s'hi podrà comprar. La intenció és que la situació que es visca en aquest espai siga el més semblant possible a la seua situació quotidiana. En definitiva, les parades formaran l’attrezzo d’aquest sopar, del qual no hi ha precedents a València.

L’organitzadora d’aquest esdeveniment és Ana Botín, presidenta del Banc Santander. Al sopar emmarcat dins d’un projecte de la marca Universia, que integren més de 1.400 institucions acadèmiques de tot el món, estan convidades un miler de persones, la majoria, vora 700, els màxims representants de les universitats d’arreu del món.

L’objectiu, diu l’organització, és potenciar els productes locals del mercat amb els quals cuinaran el menú d’aquest sopar amb gust mediterrani. Els venedors, per la seua banda, veuen amb bons ulls aquesta iniciativa, encara que no tots alçaran la persiana.

Obriran només els que voluntàriament han volgut acollir-se a la proposta i, a canvi, rebran una contraprestació econòmica que cap dels venedors ha volgut desvelar.

Sense parlar amb els convidats

Una de les venedores que sí que alçaran la persiana serà Montse Ros, a qui l'organització d'aquest sopar multitudinari ja ha advertit que decorarà la parada. Com ella, la parada que regenta Laura Vázquez també alçarà la persiana en un horari poc habitual, el de la vesprada nit. “No podem vendre res, sols he de tindre la parada oberta com a un aparador. És una bona iniciativa, perquè així tots els que vinguen ens coneixen”, assegurava aquesta venedora.

Entre les instruccions que els han donat, està la de vestir de negre, no interactuar amb els venedors i no vendre cap dels seus productes. Unes normes bàsiques que pretenen donar a conéixer aquest recinte emblemàtic i, al mateix temps, servir de sostre per al sopar que dona la benvinguda a centenars de representants universitaris que, des d’aquest dimarts, participaran en la V Trobada Internacional de Rectors Universitaris, que comença dimarts a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

També et pot interessar

stats