Intervinguts a Crevillent més de 8.500 vapejadors manipulats i destinats a menors

Es tractaria del major decomís d’aquests articles realitzat a Espanya

Decomissats més de 8500 vapejadors a Crevillent
Agents de la Policia Autonòmica i la Policia Local d'Elx durant l'operatiu / Policia

La Unitat d’Activitats de la Policia Local d’Elx, juntament amb la Policia Autonòmica, s’ha incautat de 8.615 vapejadors manipulats destinats a la venda a menors en la que ja és l’operació policial més important a Espanya en aquest àmbit.

La investigació va començar el juliol passat, quan la Unitat d'Activitats (UAC) de la Policia Local va tindre coneixement de la possible venda de sistemes electrònics i càrregues per al vapeig destinats a menors d'edat que no s'ajustaven, d'altra banda, als requisits sanitaris mínims exigits per a la comercialització.

Així, els agents van començar a recaptar informació sobre els comerços venedors, els mitjans de distribució i l'origen d'aquests articles. Van localitzar tres naus industrials al polígon Faima de Crevillent dedicades a la venda a l'engròs.

Planejaven vendre’ls a menors aprofitant les festes patronals

Atesa la proliferació al polígon d’establiments que oferien aquests tipus de dispositius a menors d'edat i sospitant que es vendrien de manera imminent durant les festes il·licitanes, els agents van accelerar l'actuació sumant a l'operatiu els efectius de Policia Autonòmica per a fer una intervenció conjunta.

Finalment, el passat 8 d'agost, sis patrulles policials van executar de manera coordinada una ràpida inspecció de les naus i van intervindre la mercaderia manipulada. Van trobar alguns dels vapejadors al maleter del vehicle d'un dels titulars de l'activitat. La intervenció va abastar tant la zona de venda com les àmplies zones de magatzem de les tres naus inicials, i es va ampliar a quatre més dels voltants.

S’hi van decomissar un total de 8.615 sistemes electrònics d'inhalació i càrregues de vapeig d'un sol ús. Tots ells presentaven irregularitats en l'etiquetatge i en els advertiments legals del consum, catalogat com a perjudicial per a la salut de les persones.

Aquest operatiu es converteix en el més important realitzat a Espanya fins al moment, superant el dut a terme a Màlaga al mes de març, on es van intervindre 8.500 vapejadors. Es calcula que el valor de venda dels productes ascendiria als 130.000 euros.

També et pot interessar

stats