Intervinguts 900 quilos de cocaïna oculta en tres contenidors al Port de València

En les tres operacions la droga estava en bosses d'esport de grans dimensions que havien sigut col·locades, sense el coneixement d'expedidor ni destinatari

La droga estava oculta en bosses d'esport
La droga estava oculta en bosses d'esport de grans dimensions / Guàrdia Civil

L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil han confiscat 895 quilos de cocaïna en tres operacions independents que han permés localitzar la droga que estava oculta en tres contenidors mitjançant la modalitat de rip off o ganxo perdut. Aquest mètode implica la col·locació de l'estupefaent dins de contenidors amb càrrega legal i generalment sense el coneixement d'expedidor i destinatari. Enguany s'han confiscat ja en el port de València més de 3.200 quilos de cocaïna oculta d'aquesta manera.

Les actuacions, que s'han donat a conèixer aquest dimecres, van tindre lloc entre els dies 19, 26 i 30 d'agost. Els protocols de seguretat de les terminals portuàries van facilitar l'actuació immediata dels agents per a la detecció de la droga i la detenció de dos individus.

El passat 19 d'agost va tindre lloc una primera confiscació de 187 quilos de cocaïna oculta en un contenidor amb origen a Guatemala. Els investigadors creuen que va poder ser contaminat amb la substància estupefaent en el seu transbord a Panamà al vaixell Alana que el va transportar fins a València.

Dos detinguts

Uns dies després, el dia 26, es van confiscar altres 450 quilos detectats a l'interior d'un contenidor que procedia del Canadà i que va arribar al port de València a bord del Dubai Express. El contenidor, amb origen a Vancouver i sense transbord intermedi, és probable que fora contaminat durant la parada en algun dels països de la ruta: Mèxic, Panamà o Colòmbia. En aquesta segona actuació van ser detinguts dos individus, als quals es va detectar tractant d'extraure del contenidor la substància estupefaent.

Finalment, aquest dilluns s'han confiscat 258 quilos més de cocaïna en un altre contenidor, en aquesta ocasió carregat al Perú i transbordat a Colòmbia al vaixell Konrad.

En els tres casos, la droga estava oculta en bosses d'esport de gran grandària que havien sigut col·locades, sense coneixement d'expedidor ni destinatari, sobre la càrrega i en els espais laterals dels contenidors, a l'espera a tindre l'ocasió per a recuperar la mercaderia en el port de València.

Les diligències de les actuacions segueixen el seu curs i no es descarta que en els pròxims dies es produïsquen noves detencions.

També et pot interessar

stats