Intervenen 34 tones d'aliments no aptes per al consum a Torrevella, Madrid i Marbella

Alguns productes tenien les dates de consum preferent manipulades, uns altres presentaven dates de caducitat superades i d’altres estaven en mal estat

Operació Mahala, aliments en mal estat
Operació Mahala, contra la venda d'aliments en mal estat / Guàrdia Civil

Nou colp contra la distribució il·legal de productes alimentaris en mal estat. La Guàrdia Civil ha intervingut més de 34.000 quilos d'aliments no aptes per al consum amb destinació a Espanya i Portugal, després d'una sèrie d'inspeccions realitzades a Torrevella, Coslada i Marbella.

En l’operació, denominada Mahala, s'ha investigat el responsable d'una societat i s'ha denunciat una segona persona per un delicte de frau alimentari, relatiu al mercat i els consumidors.

La investigació va començar el 23 de maig, quan la Patrulla de Protecció de la Natura d'Alacant (Pacprona) va rebre informació sobre dues societats mercantils que, presumptament, estaven cometent irregularitats.

Dues naus sospitoses a Torrevella

En una primera fase, els agents van localitzar a Torrevella (Baix Segura) dues naus industrials que pertanyien a les societats investigades i on, suposadament, es comercialitzaven productes alimentaris caducats que eren distribuïts entre Espanya i Portugal.

A més, els investigadors van descobrir l'existència de dos establiments més a les localitats de Coslada (Madrid) i Marbella (Màlaga), pertanyents a una de les societats i on es cometien les mateixes irregularitats.

Així, amb el suport del Seprona de Guardamar (Baix Segura) i Daganzo (Madrid), els agents realitzaren de forma simultània diverses inspeccions als establiments de Torrevella i Coslada, després que el Seprona de Marbella fera una nova inspecció a l'establiment de la seua localitat.

En aquestes actuacions es van localitzar i intervindre aliments amb les dates de consum preferent manipulades, de caducats i d'altres en mal estat de conservació, tots disposats per a la venda i distribució.

Finalment, el passat 5 de juliol, van investigar el propietari d'una de les societats per un delicte relatiu al mercat i als consumidors per frau alimentari. A l'altra societat investigada se li van interposar denúncies per infraccions administratives, remeses a la Conselleria d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua.

Tots els aliments retirats s'han destruït per part d'un gestor de residus autoritzat, alhora que el jutjat d'instrucció 4 de Torrevella s’ha fet càrrec del cas.

També et pot interessar

stats