Huit detinguts i més de 28 tones intervingudes d'aliments no aptes per al consum a València, Saragossa i Almeria

Els productes es comercialitzaven amb dates de caducitat o consum preferent vençudes o etiquetes manipulades

Operació 'Potacar'
Carn intervinguda en l'operació Potacar / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha confiscat més de 28 tones d'aliments no aptes per al consum humà a les províncies de Saragossa, València i Almeria en el marc de l'operació Potacar, que s'ha saldat a més amb huit persones detingudes i 81 investigades per presumptes delictes d'estafa, contra la salut pública, falsedat documental i pertinença a grup criminal.

En una nota d'aquest dijous, l'institut armat ha explicat que el menjar intervingut estava en magatzems de distribució situats a les tres províncies i s'ha pogut localitzar en col·laboració amb els serveis veterinaris del govern d'Aragó, de la Generalitat i de la Junta d'Andalusia.

La primera inspecció es va realitzar a les instal·lacions d'una empresa situada a Cuarte de Huerva (Saragossa), on es van intervindre 1.222 quilos d'aliments que presentaven irregularitats, ja que havien sigut reetiquetats amb ampliació de la data de caducitat o consum preferent.

En una segona inspecció a una altra empresa, ubicada també a Saragossa, s'han intervingut 1.708 quilos de productes en idèntiques circumstàncies: dates de consum superades, així com aliments que havien d'haver-se comercialitzat com a producte fresc i que van ser congelats abans de la data de caducitat i posats a la venda posteriorment amb la data depassada.

A més d'aquesta empresa, es van inspeccionar 19 establiments més en diferents localitats saragossanes.

Inspeccions de diversos establiments valencians

Els investigadors es van traslladar també a Xirivella i, juntament amb inspectors sanitaris, van descobrir una empresa que comercialitzava productes amb la data de caducitat vençuda i irregularitats en l'etiquetatge i el gènere del qual estava pendent de ser introduït.

A més, en aquesta tercera fase, prolongada durant mesos, es van inspeccionar nombrosos establiments de Benicàssim, Godella, Llíria i Elda, a banda d’altres situats a Almeria i Múrcia. 

També et pot interessar

stats