Confisquen a Alacant la partida de droga més gran de la província: més de quatre tones de cocaïna

El contingent, procedent de Málaga, es transportava ocult en dos camions carregats de bananes

Cocaïna confiscata Alacant
Alguns dels fardells confistats / Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut cinc persones de 28 a 68 anys després d'haver confiscat 4.318 quilos de cocaïna a Alacant, procedents del port de Màlaga, on havien arribat amb vaixell des de l'Equador.

La investigació es va iniciar al juny, quan el cos policial va rebre informació de les ambaixades espanyoles a Bulgària, Ucraïna, Albània, Macedònia del Nord i Xipre en què s'alertava de l'assentament a la província d'Alacant d'una organització criminal important dedicada al tràfic de cocaïna a gran escala. 

Diferents agents van identificar més de cinc persones que de manera sospitosa preparaven i equipaven una nau del polígon industrial Pla de l'Espartar d'Alacant, i van observar que traslladaven fins allí maquinària per a la descàrrega de camions.

Els sospitosos viatjaven assíduament a l'estranger i disposaven de diversos domicilis que alternaven per a confondre la policia; a més, feien servir vehicles donats d'alta a nom d'empreses aparentment legals i a nom d'un dels detinguts, amb la finalitat de passar desapercebuts.

El 23 de juny agents de la Vigilància Duanera de Màlaga van detectar al port d'aquesta ciutat un carregament de diversos contenidors provinents de l'Equador que, a més de contindre les bananes declarades legalment, podrien amagar algun tipus de substància estupefaent.

La Policia Nacional va certificar que aquest carregament viatjava en dos camions des de la capital malaguenya fins a Alacant, on va anar a parar a la nau on se sospitava que s'amagava droga.

El cos policial va decidir inspeccionar la càrrega de tots dos camions i els agents van descobrir que, a més de les bananes declarades, s'hi amagaven quasi 400 paquets de cocaïna amb un pes total en brut de més de 4.800 quilograms, amb un pes de la droga neta de 4.318 kg.

La policia va procedir a la detenció de quatre homes de 28 a 40 anys d'edat i d'una cinquena persona de 68 anys, que actuava com a testaferro per a l'organització.

La Policia Nacional ha assenyalat que alguns dels detinguts ja comptaven amb antecedents policials per fets similars i dos d'ells es trobaven en situació administrativa irregular al país.

Els detinguts han sigut posats a disposició del jutjat, mentre que l'operació continua oberta i no es descarten més detencions els pròxims dies.

També et pot interessar

stats