El vi, els ibèrics i els articles d’afaitar, entre els productes que més furten en supermercats

El sector xifra en 1.500 milions les pèrdues de tot el que desapareix als establiments

Les càmeres de seguretat d'un supermercat vigilen contra els robatoris / À Punt NTC

Els productes de gurmet i de proximitat centren els robatoris en els supermercats espanyols. El sector xifra en 1.500 milions les pèrdues dels productes que desapareixen de les prestatgeries. Tot i això, en cada lloc els lladres tenen unes preferències. Per exemple, el vi és l'article preferit pels lladres valencians als supermercats, tot i ser un dels productes més vigilats pels sistemes de seguretat dels establiments. En general, l’alcohol és el segon producte més furtat, “majoritàriament pels joves, que no els poden adquirir per ser menors d’edat”, com explica María del Pilar Gutiérrez, treballadora del supermercat Coaliment de Vilamarxant.

Últimament, s’ha detectat un augment de gent que diu que roba per menjar: la seua preferència, els ibèrics, el tercer producte del rànquing. “Hi ha un matrimoni que tinc controlat, que em diu que furten per a menjar i no per a vendre”, assegura Gisela, una altra dependenta de supermercat. No sempre les persones són el que aparenten: en una ocasió, una dependenta va descobrir un home al qual li faltava una cama introduir-se productes dins del camal dels pantalons.

Els articles d'afaitar són el quart producte més furtat, seguits dels productes de cosmètica. Moltes vegades, darrere estan lladres professionals, que busquen revendre'ls. Els gelats completen la llista.

També et pot interessar

stats