Interns del CIE de Sapadors, en vaga de fam per cucs en el menjar i falta d’aigua durant les onades de calor

Sanitat ja ha realitzat una inspecció per a avaluar la situació denunciada pels interns

Imatge d'arxiu del Centre d’Internament per a Estrangers (CIE) de Sapadors, a València
Imatge d'arxiu del Centre d’Internament per a Estrangers (CIE) de Sapadors, a València / À Punt NTC

Una quinzena d'interns del centre d'internament d'estrangers de Sapadors de València han iniciat una vaga de fam per a protestar pel mal estat del menjar i la falta d'aigua durant les onades de calor d’aquest estiu.

La campanya CIE No de València ha difós a través de les xarxes socials un vídeo on es pot apreciar la presència de cucs en el menjar per a denunciar la situació dels interns del centre.

Segons el portaveu, David García, el menjar amb cucs ha sigut la gota que ha vessat el got, però encara que no hi haguera cucs, els aliments que els donen són de molt mala qualitat. Una qüestió que, segons afirma, no és la primera vegada que denuncien tant en la campanya de València com en les de la resta d’Espanya.  

A més, afirma que durant aquest estiu no els han proporcionat prou aigua per a combatre les diverses onades de calor que han assotat la Comunitat Valenciana. 

García també recorda que, malgrat que CIE No ha denunciat en moltes ocasions el mal estat de vida dels huitanta interns del centre de Sapadors, el seu objectiu final és que es tanquen tots els centres d’internament d’estrangers. 

Sanitat ha inspeccionat el centre

La portaveu del Consell, Aitana Mas, ha comunicat a través del seu compte de Twitter que una inspecció de Sanitat ja ha visitat el CIE de Sapadors per a avaluar la situació. A més, ha recordat que la seua posició respecte als centres d'internament d'estrangers sempre ha estat clara: "no haurien d'existir" perquè "són tot el contrari a la inclusió".

Mas conclou el missatge amb una menció directa al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i al perfil oficial de Twitter de La Moncloa, per a reiterar la seua petició que es tanquen els CIE.

També ho ha confirmat a través de les xarxes socials, la secretària autonòmica de Sanitat Isaura Navarro, qui ha explicat que el Consell ha remés el vídeo a la inspecció de seguretat alimentària de Salut Pública de la Generalitat, "immediatament".

També et pot interessar

stats