Interior desmenteix que seguira la pista al detingut per l’atac d’Algesires per sospites de terrorisme

Confirma que el jove tenia una orde d’expulsió d’Espanya per estar en situació administrativa irregular, però nega els antecedents penals i terroristes

Diverses persones es concentren darrere del cordó policial establert davant de l'església de Sant Isidre, un dels dos temples que va atacar el presumpte terrorista
Diverses persones es concentren darrere del cordó policial establit davant de l'església de Sant Isidre, un dels dos temples que va atacar el presumpte terrorista / Erasmo Fenoy (Europa Press)

El jove de 25 anys detingut arran del presumpte atac terrorista a diverses esglésies d’Algesires (Cadis), Yasin Kanza, no estava sota el seguiment de les forces de seguretat espanyoles. Així ho han aclarit aquest dijous fonts del Ministeri de l’Interior, que han negat amb rotunditat que el jove estiguera sota observació “dels agents d’informació o uns altres grups policials”. “Ni els últims dies, ni anteriorment”, matisen. Cal recordar que l'Audiència Nacional ha obert diligències per un possible delicte de terrorisme en relació amb els fets.

D’aquesta manera Interior ix al pas de les primeres informacions, que van transcendir poques hores després de l’atac presumptament terrorista perpetrat en diverses esglésies, i que apuntaven al fet que els agents estaven seguint la pista a aquest ciutadà des de feia un temps.

Interior també ha negat que el jove detingut tinga antecedents penals. Tampoc en té per terrorisme, “ni a Espanya, ni a uns altres països”, aclareixen fonts d’Interior. El que sí que ha confirmat el ministeri és que Kanza tenia obert des de juny un expedient d’expulsió per estar en situació administrativa irregular.

No obstant això, les mateixes fonts recorden que, donat que aquest és un procediment administratiu que s’ha de dur a terme “amb totes les garanties”, l’execució d’aquest expedient, és a dir, l’expulsió d’Espanya de Yasin Kanza, “no és immediata”.

D’altra banda, i pel que fa a l’avanç de la investigació, Interior ha confirmat que aquesta matinada s’ha registrat la vivenda on residia l’arrestat i aquest dijous començaran a analitzar-se els efectes intervinguts. Des del Ministeri de l’Interior apunten que continuen les investigacions i segueixen els interrogatoris al detingut. 

Al presumpte atac terrorista, l'arrestat va apunyalar un home, sagristà d'una de les esglésies on va entrar, i va deixar altres quatre persones ferides. Una d'elles, el rector d'un dels temples, continua ingressat a l'hospital, mentre que les altres tres persones es recuperen als seus domicilis, donat que van resultar ferides lleus.

També et pot interessar

stats