L’Audiència Nacional investiga com a possible terrorisme els atacs d’Algesires

Un sagristà ha sigut assassinat i quatre persones han resultat ferides de diversa consideració. L'atacant ha sigut detingut i està sota custòdia de la Policia Nacional

Moments després de l'atac davant de l'esglèsia, a Algecires / Agències
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
25 de gener 2023 - 20:59 Actualitzat: 25 de gener 2023 - 23:10

El jutjat central d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional, en funcions de guàrdia, ha obert diligències per un possible delicte de terrorisme en relació amb els apunyalaments ocorreguts aquest dimecres a Algesires, que han causat la mort a una persona i ferides a quatre.

Els fets han tingut lloc al voltant de les 20:00 hores, quan un home ha atacat amb una arma blanca diverses persones a l'església de San Isidro d'Algesires (Cadis), on hi ha hagut un ferit greu, i a l'exterior del temple ha mort una altra persona, segons fonts del Ministeri de l'Interior. L’home que ha mort és el sagristà de l'església de Nuestra Señora de la Palma d'Algesires i un  dels ferits greu és el capellà de l'església de San Isidro, de 74 anys, que ha hagut de ser intervingut quirúrgicament. L'alcalde d’Algesires, José Ignacio Landaluce, ha explicat que ja ha eixit del quiròfan i està fora de perill.  

Fonts jurídiques apunten que en l'atac, al crit de "Al·là", ha mort una persona i quatre han resultat ferides i que la Fiscalia ha confirmat que es tracta d'un atac "presumptament terrorista", si bé en el Ministeri de l'Interior no confirmen la naturalesa de l'atac. L'atacant ha sigut detingut i està sota custòdia de la Policia Nacional.

L'atacant ha sigut detingut i està sota custòdia de la Policia Nacional
L'atacant ha sigut detingut i està sota custòdia de la Policia Nacional / Policia Nacional

En el mateix sentit, fonts pròximes a la investigació no descarten que es tracte d'un actor solitari i, en conseqüència, d'un atac amb finalitats jihadistes, si bé aquest extrem està pendent de la investigació de la Policia Nacional, que s'ha fet càrrec de les perquisicions. 

La mateixa vesprada hi ha hagut incidents en altres esglésies, com colps a la porta d'una que estava tancada, segons altres fonts coneixedores del cas.

Juanma Moreno: "La intolerància mai té lloc en la nostra societat”

El president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, ha condemnat “enèrgicament” el crim i ha demanat prudència davant de la investigació dels fets. “La intolerància mai té lloc en la nostra societat”, ha manifestat en el seu compte de Twitter.  

Una condemna a la qual s’ha sumat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que en el seu compte de Twitter ha traslladat el seu condol als familiars del sagristà i ha desitjat una ràpida recuperació a les persones ferides.  

La Conferència Episcopal Espanyola ha expressat la seua condemna més ferma de la violència, "que no pot tindre lloc en la societat en la qual vivim" i ha traslladat la seua proximitat i afecte als familiars de les víctimes i a la diòcesi de Cadis. "Com a creients, demanem al Déu de la misericòrdia i de la pau que òmpliga d'esperança els cors de les víctimes i sane els ferits, acompanye l'església i la societat en la recerca de la pau i convertisca el cor de les persones violentes", han indicat els bisbes en un comunicat.

També s’hi ha pronunciat la Comunitat Islàmica de la Mesquita Ishbilia de Sevilla, que ha condemnat el "cruel i mesquí" atac. "Aquests actes condemnables estan lluny de la nostra religió i de la comunitat musulmana que sempre ha sigut exemple de convivència i trobada", indica en un comunicat. Afig que "aquests actes criminals entelen la convivència que històricament gaudeix la societat d’Algesires". 

També et pot interessar

stats