Interior avança la campanya de prevenció d’incendis per a evitar grans focs forestals

La conselleria ha previst a construcció de huit dipòsits d’aigua que se sumen al ja construït a Montant

Imatge d'arxiu de l'incendi de Vilanova de Viver / À Punt NTC

La Conselleria de Justícia i Interior ha presentat aquest dijous la campanya de prevenció d’incendis a la Comunitat Valenciana, amb el principal objectiu d’evitar grans focs forestals com el que va començar fa un any a Vilanova de Viver, que va calcinar 4.700 hectàrees. Per a tractar de combatre’ls, el departament que dirigeix Elisa Núñez ha previst la construcció de huit dipòsits d’aigua, que se sumen al ja construït a Montant.

Així, per tal d’evitar incendis forestals fora de temporada, la Conselleria d’Interior ha avançat enguany la campanya de prevenció. “Es farà entre els anys 2024 i 2025 una inversió de nou milions d’euros destinats a l’adequació i manteniment de 4.300 hectàrees per a tallafocs i adequació de cent quilòmetres de pistes forestals”, explica la consellera Núñez. 

Dels huit dipòsits d’aigua que es preveu construir, tres s’ubicaran a la província de Castelló i cinc a València, en punts estratègics d’alt risc d’incendi. “Gràcies a aquestes infraestructures reduïm el temps d’extinció d’incendis, que possibilitat que l’autobomba estiga disponible amb major rapidesa i l’helicòpter tinga millor accés a l’aigua”, apunta el director general de Prevenció d’Incendis, Francisco Aparici. 

A Montant el foc es va quedar a les portes del poble i el nou dipòsit possibilita augmentar l’efectivitat en l’extinció de les flames. Ara, el nou dipòsit podrà abastir els mitjans aeris i terrestres d’extinció. “Igualment, ens hem de conscienciar que, si no netegem les muntanyes, al final es cremarà tot”, lamenta l’alcalde, Sergio Fornás. Altres mesures de prevenció són subvencions als municipis per a crear tallafocs, pistes forestals i l’aprofitament de la biomassa.

També et pot interessar

stats