l'Institut de Biomecànica de València desenvolupa un sistema per a millorar l’envelliment actiu

En només uns segons identifica els problemes de mobilitat existents i els que poden aparéixer

Aquest tipus d'aplicacions ajuden la gent gran a relacionar-se millor / À Punt NTC

El projecte Impuls a l'Institut de Biomecànica de València s'ha presentat aquest dimecres. És una mena d'ITV per a la gent major, on les noves tecnologies s'adapten per a mesurar la pèrdua de mobilitat amb el pas dels anys de manera ràpida. Aquest sistema innovador i pioner a Espanya està finançat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, i s'implantarà prompte de manera experimental en els ajuntaments d’Alcoi, Almenara (Plana Baixa), Sagunt (Camp de Morvedre) i la Mancomunitat de la Foia de Bunyol.

El projecte funciona de manera molt senzilla: només cal cenyir-se una faixa amb sensors a la cintura, penjar-se un mòbil amb l'aplicació als renyons i caminar. En segons ens diu de quin peu coixegem o quins problemes pot degenerar el nostre moviment de cintura fent que la forma física decaiga, explica Salva Pitarch, investigador de l’Institut de Biomecànica de València, que ha desenvolupat aquest aparell. “Ja que no podem parar el temps, això ens ajudarà a relacionar-nos millor”, afirma el president de la Federació d’Associacions de Majors de la Comunitat Valenciana.

Els ajuntaments d'Alcoi, Almenara, Sagunt i la Mancomunitat de la Foia de Bunyol seran els primers que acolliran aquest sistema que també disposa d'una tauleta que pot fer el nostre avatar en 3D a partir de 200 punts de referència.

Segons el director general de l’Institut de Biomecànica, Javier Sánchez Lacuesta, afirma que la tecnologia i la intel·ligència artificial i la coordinació entre professionals, usuaris i empreses “permetrà que les tecnologies entren a les nostres cases per a servir-nos, i no a l’inrevés”.

També et pot interessar

stats