Les institucions valencianes condemnen l'últim crim masclista

El Ministeri d'Igualtat ha confirmat ara la motivació masclista de l'assassinat a Torrevella d'una dona de 68 anys l'octubre de 2021

Les formacions polítiques valencianes, unides en el minut de silenci a les portes del Palau de la Generalitat
Les formacions polítiques valencianes, unides en el minut de silenci a les portes del Palau de la Generalitat / Rober Solsona (Europa Press)

Les institucions valencianes han guardat silenci aquest dimecres per a condemnar l'últim cas de violència masclista confirmat a Espanya, el d'una dona de 68 anys assassinada a l'octubre a Torrevella, que eleva a 44 les víctimes mortals l'any passat.

"És la història de moltes dones, la història que ens ha de fer avançar i amb la qual hem d'acabar", ha proclamat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, en el minut de silenci davant el Palau de la Generalitat, per a mostrar una vegada més la unitat de la societat valenciana contra la "barbàrie masclista". Una concentració que ha acabat al crit de "Ni una més".

En la concentració han participat representants de la societat civil, sindicats i patronal, partits polítics i el govern autonòmic encapçalat pel president, Ximo Puig, dins del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista.

El Ministeri d'Igualtat va confirmar aquest dimarts com un cas de violència de gènere l'assassinat ocorregut el 26 d'octubre a Torrevella. Un home de setanta anys va ser detingut per presumptament matar la seua dona i esquarterar el seu cos, les restes del qual va trobar una persona sense llar en un contenidor.

Després del minut de silenci, Oltra ha lamentat que la víctima ja va patir violència masclista per la seua parella anterior i la va denunciar per agressions, després del que "havia refet la seua vida". "Tenia dret a ser lliure i a ser respectada", igual que la societat "té dret al fet que no hi haja violència masclista i a posar fi a les causes que encara persisteixen", ha explicat, destacant entre aquestes la pervivència de "les desigualtats entre homes i dones".

La delegada del govern insta les víctimes a demanar ajuda

Per part seua, en la concentració davant la Delegació de Govern, la delegada en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha lamentat haver de guardar de nou un minut de silenci "per a donar veu als quals ja no la tenen". Calero ha instat les dones víctimes de violència a "acudir a les institucions". "Estem ací per a ajudar-los, protegir-los", ha subratllat.

"La policia està pendent i les institucions estem per a protegir-les. Que no dubten aquestes dones víctimes de violència a anar a denunciar. Hi ha més recursos que mai per a atallar la violència de gènere", ha insistit.

Preguntada pel cas concret de Torrevella, ha afirmat que el detingut es troba a la presó i ha assenyalat que se sospitava que era ell des del primer moment, però que "calia ajuntar totes les dades que es tenien". Creu que no hi havia denúncia prèvia per part de la víctima.

També et pot interessar

stats