Les institucions valencianes condemnen l'assassinat masclista d'Alcoi

El presumpte botxí es troba custodia policial i hospitalitzat en estat crític després de llançar-se al buit

Concentració silenciosa a les portes del Palau de la Generalitat
Concentració silenciosa a les portes del Palau de la Generalitat / À Punt NTC

La política valenciana ha celebrat aquest dimarts concentracions de rebuig per l'últim crim masclista ocorregut en el territori. Va ser el passat diumenge a Alcoi, on un home va asssassinar presumptament la parella, una jove de 27 anys. 

S'han guardat minuts de silenci a les portes de les Corts, al Palau de la Generalitat, a les seus de la delegació i les subdelegacions del govern espanyol a la Comunitat Valenciana i a ajuntaments com el de Pego. El president de la Generalitat, diversos membres del govern valencià i altres representants polítics s'han sumat a les protestes silencioses.

Dilluns de vesprada centenars de persones es van congregar davant l'Ajuntament d'Alcoi per a condemnar la mort de la veïna i llançar un missatge contundent: intolerància absoluta cap a la violència de génere i masclista. A més, municipi ha declarat dos dies de dol oficial.

La tragèdia va ocórrer cap a les 2:30 hores del passat diumenge a l'habitatge familiar, situat a la zona nord d'Alcoi. El veïnat va avisar les autoritats en sentir el so d'un colp fort, que va resultar ser el xoc del presumpte assassí en precipitar-se des d'un cinqué pis després d'haver degollat la dona. L'home, que va sobreviure a la caiguda, es troba custodiat per la policia i en estat crític a l'Hospital d'Alcoi per les contusions patides en llançar-se al buit i per una ferida d'arma blanca que tenia al cos.

La víctima és la tercera dona morta enguany per violència masclista a la Comunitat Valenciana, la que fa 35 en tot l'Estat. Des que hi ha registres, 1.165 dones han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles pel simple fet de ser dones. 

També et pot interessar

stats