Un home mata la parella i s'intenta suïcidar a Alcoi

El jove, que es troba greu a l'hospital, s'hauria llançat des d'un cinqué pis després de degollar la seua parella, de 27 anys

Alcoi decreta dos dies de dol pel crim masclista ocorregut aquest diumenge / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 d'octubre 2022 - 09:51 Actualitzat: 24 d'octubre 2022 - 14:05

Un home de 29 anys es troba greu a l'hospital en llançar-se des d'un cinqué pis a un celobert després de, presumptament, matar la seua parella, de 27 anys, en el domicili familiar d'un edifici a Alcoi. La delegació del govern ha confirmat que es tracta d'un cas de violència masclista.

Fonts del cas han informat que aquest feminicidi s'ha descobert entorn de les 2:30 de la matinada d'aquest diumenge en un immoble de la zona nord d'Alcoi, després que els veïns avisaren que un home s'havia precipitat al buit.

En arribar els agents i entrar a l'habitatge des d'on havia saltat, van trobar a la jove morta per degollament en el bany. Al principi es va dubtar sobre si es tractava d'un suïcidi i un intent de suïcidi, però la investigació apuntava que es tracta d'un crim masclista.

L'home no tenia denúncies prèvies per maltractament i la víctima no figurava en el sistema de seguiment integral en els casos de violència de gènere (VioGén). Cal recordar que el fet que no s'haja presentat una denúncia formalment no implica que no s'hagen produït situacions de maltractament o violència masclista. El presumpte assassí es troba en estat crític a l'hospital per les ferides patides en llançar-se al buit, encara que també presenta una ferida d'arma blanca.

L'Ajuntament d'Alcoi declararà dos dies de dol en el municipi, com ha avançat l'alcalde Toni Francés. A més, l'equip de govern ha convocat una concentració per a condemnar aquest assassinat aquest dilluns a les 19:00 hores en la plaça d'Espanya.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha sumat als missatges de dol en les xarxes socials i ha insistit en el fet que "hem de superar els minuts de silenci". També ho ha fet la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, qui ha indicat que "en cas de confirmar-se aquest crim de terrorisme masclista, serien tres les víctimes de violència de gènere a la Comunitat en 2022", un "número dramàtic".

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha mostrat el seu suport als familiars i l'entorn de la víctima i ha posat l'accent en el paper "crucial" de la col·laboració ciutadana per a detectar les violències i poder frenar-les.

També et pot interessar

stats