Inspecció de Treball detecta desenes d’irregularitats als camps de Tavernes de la Valldigna

Els llauradors asseguren que les sancions claven l'estocada a una campanya ruïnosa

Inspecció de Treball detecta desenes d’irregularitats als camps de Tavernes de la Valldigna / À Punt NTC

Més de 50 denúncies s'han interposat en pocs dies als camps de Tavernes de la Valldigna. És el resultat d'una batuda de la Inspecció de Treball, que ha detectat desenes d'irregularitats en les persones que treballaven en esta zona cítricola. Els llauradors asseguren que clava l'estocada a una campanya ruïnosa.

Jorge Ramírez, gerent de l’empresa de poda Jorge Tallaors, estava treballant quan va arribar la inspecció de treball. Explica com en la seua empresa, com tot estava dins de la legalitat, no els van sancionar. “El problema és que la taronja no val res, les persones no trauen un duro i el 90% dels treballadors de l’horta ho fan en negre”, ha manifestat. 

En dues setmanes, la inspecció de treball ha posat a la zona de Tavernes, Benifairó i Simat de la Valldigna més de 50 denúncies. En AVA-Asaja asseguren que moltes persones treballen en situació irregular, bé perquè estan en l’atur, bé perquè ja estan jubilats. 

Els propietaris s'enfronten a denúncies que van de 3.000 euros per cada persona que treballa de manera irregular a 10.000, si reben prestacions com a aturades. 

També et pot interessar

stats