Informes psiquiàtrics determinaran si el parricida d'Elx va actuar de manera lliure, voluntària i conscient

Al jove l'han internat en règim tancat en un centre de menors de València

Algú que ha comés parricidi pot heretar els béns dels progenitors? / À Punt NTC

El jove que va assassinar els pares i el germà a Elx podria rebre l’herència dels progenitors? Segons les veus expertes consultades per À Punt NTC, depén del que dicte la sentència. Els informes psiquiàtrics sobre el jove determinaran en el juí si ha actuat de manera lliure, voluntària i conscient. Al jove l'han internat en règim tancat en un centre de menors de València. Aquest dilluns la família ha acomiadat el pare, la mare i el germà al cementeri d'Elx.

Francisco García, advocat expert en Dret Civil, explica a À Punt NTC que existeix la figura jurídica de la indignitat successòria, que suposa que el parricida no tinga la capacitat de ser hereu, ni tan sols d’instar el procediment notarial per a recaptar l’herència. És a dir, que no hauria ni de poder iniciar el procés per reclamar l’herència, subratlla un altre advocat expert en Dret Civil, Daniel Macià. 

Però no només no podria demanar l’herència dels pares, sinó que tampoc no hauria de poder percebre la pensió d’orfandat en cas de resultar culpable. No obstant això, si la sentència del jove fora exculpatòria, l’Estat l’hauria de proveir-lo d'una pensió d’orfandat de la qual, en el moment de resultar absolt, se li abonaria la suma de tots els mesos passats des que va esdevindre orfe fins al moment del veredicte. Però aquesta és l'única excepció en què el jove podrà percebre aquesta ajuda de l’estat, segons ambdós advocats.  

Aquesta segona possibilitat és la que es va donar fa dues dècades amb el conegut com a assassí de la catana. L'atenuant de psicosi epilèptica idiopàtica el va dispensar de responsabilitat penal i va poder percebre una pensió d'orfandat.

També et pot interessar

stats