Un jove de quinze anys mata els seus pares i el germà de deu anys a Elx

Segons les investigacions, l'amenaça de quedar-se sense internet, el castic imposat per les males notes del jove, podria ser el mòbil del triple crim

Xalet a on van ocórrer els fets
Xalet a on van ocórrer els fets / À Punt NTC

Un jove de quinze anys ha sigut detingut aquest divendres per la mort dels seus pares i el seu germà de deu anys. El triple assassinat hauria ocorregut aquest dimarts a la pedania de l'Algoda, al terme municipal d'Elx. 

El jove ha estat convivint amb els cadàvers fins que aquest divendres va confessar els crims a alguns familiars. Tot apunta que el jove els va matar a tirs, amb l'escopeta de son pare, aficionat a la caça, després de discutir per unes males notes que havia tret a l'institut. 

Segons les investigacions, la mare i el jove van mantindre una forta discussió i la mare va decidir llevar-li la wifi per haver suspés cinc assignatures i negar-se a ajudar en les tasques del camp familiar. 

El jove va agafar una escopeta i va matar d'un tir la mare. Després, també va tirotejar amb la mateixa arma el seu germà, de deu anys, i el seu pare. Uns familiars de la mare van donar la veu d'alarma quan no van poder posar-se en contacte amb ella. Els primers agents que hi van arribar va ser la Policia Local d'Elx.

El presumpte assassí està detingut a la comissaria de la policia d'Elx i aquest diumenge està previst que passe a disposició de la Fiscalia de Menors. Segons han informat fonts policials, l'arrestat prestarà declaració una vegada que se li assigne un advocat defensor o bé a través d'un representant del ministeri fiscal, i ingressarà en un centre de reforma per a menors com a mesura cautelar.

Els agents que van prendre declaració al jove destaquen "la seua fredor" i serenitat i el fet que "no expressa remordiments".

L'alcaldessa pedània de l'Algoda, Antònia Coves, ha emfasitzat que en els dèsset anys que fa que la família viu al poble no han protagonitzat cap incident.

Minut de silenci a la Plaça de Baix d'Elx
Minut de silenci a la Plaça de Baix d'Elx / Ajuntament d'Elx

Tres dies de dol oficial

L'alcalde d'Elx, Carlos González, per la seua part, ha assegurat sentir-se "consternat" pel triple parricidi i ha anunciat que el consistori ha decretat tres dies de dol oficial. "Són uns fets luctuosos i incomprensibles", ha manifestat González, "en circumstàncies que commocionen tota la ciutat".

L'alcalde ha volgut també transmetre "tot l'afecte i la solidaritat als familiars de les víctimes".

A les 13:30, la Plaça de Baix ha acollit una concentració d'autoritats polítiques i càrrecs policials que han guardat tres minuts de silenci en memòria de les víctimes i per a expressar les condolences a la família.

També et pot interessar

stats