La incidència espanyola puja per segon dia consecutiu, mentre que la valenciana continua baixant

La Comunitat Valenciana acumula aquest dijous 36,65 nous casos per cada 100.000 habitants, enfront dels 128,17 casos de la mitjana nacional

Personal sanitari realitza proves PCR. / Marco Ottico (Efe)
Personal sanitari fa proves PCR / Marco Ottico (Efe)

Les dades dels últims dies que publica el Ministeri de Sanitat sobre l'evolució de la pandèmia apunten a l'estancament. Després d'una millora general a les comunitats autònomes, en algune, com les Canàries, les Balears o Catalunya, s'està registrant un repunt de incidència. Així, la incidència espanyola ha tornat a repuntar, encara que lleument, per segon dia consecutiu fins a situar-se en 128,17 casos per cada 100.000 habitants. Mentrestant, les dades valencianes continuen apuntant dia a dia a una millora de la situació. La incidència valenciana, de fet, ha caigut vora dos punts i mig, fins a situar-se en 36,65 casos, la més baixa d'Espanya per segona jornada consecutiva.

Sanitat ha comunicat aquest dijous 6.216  nous casos i 117 morts més per coronavirus en tot Espanya. La pressió hospitalària, un paràmetre que reflecteix amb cert retard les tendències de nous positius, es manté lleugremant a la baixa. A Espanya hi ha actuament ingressades 7.841 persones afectades per Covid-19. A la Comunitat Valenciana la xifra d'hospitalitzacions és de 335, que suposen un 2,95% de tots els malalts ingressats. A les unitats de cures intensives, per la seua banda, hi ha 127 persones, que suposen un 13,33%.

Precisament aquest dijous, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha elogiat com Espanya ha aconseguit millorar les dades de contagis, però ha demanat no relaxar les mesures restrictives, davant del risc existent d'un nou repunt de casos. Repunt, ha remarcat, que ja s'està produint en altres països d'Europa.

També et pot interessar

stats