L'OMS elogia la bona evolució de la pandèmia a Espanya però alerta del risc de repunt

Demana que no es relaxen les mesures de restricció que han fet possible aquest descens de casos

Controls de passatgers a l'estació d'Atocha. / Emilio Naranjo (Efe)
Controls de passatgers a l'estació d'Atocha. / Emilio Naranjo (Efe)

Si una cosa funcionar, per a què canviar-la, sembla dir l'Organització Mundial de la Salut (OMS) a Espanya. L'OMS ha elogiat com Espanya ha aconseguit millorar les dades de contagis però ha demanat no relaxar les mesures restrictives davant el risc existent d'un nou repunt de casos. Repunt, ha remarcat, que ja s'està produint en altres països d'Europa.

"Hem de reconéixer que Espanya ha fet un progrés increïble a trencar la transmissió des de principis d'any, quan va aconseguir el pic amb uns 42.000 nous casos al dia. Ara s'ha reduït set vegades. Els casos han descendit de forma molt efectiva i això ha de reconéixer-se", va dir en roda de premsa la responsable d'Emergències d'OMS a Europa, Catherine Smallwood.

La responsable de l'OMS ha afegit que de cara a Setmana Santa cal mantindre els esforços fets per evitar un nou augment de casos positius. "Hi ha un risc que pugen els casos, l'estem veient en diversos països. La cobertura de les vacunes no ha arribat als grups que estan impulsant la transmissió, així que hem de confiar en les mesures que tenim", ha afegit Smallwood, qui ha insistit en la necessitat de ser "prudents" ja que continuem sent "vulnerables".

Tercera setmana de creixement a Europa

Parlant sobre la relaxació de mesures en general, el director d'OMS-Europa, Hans Kluge, ha recordat que els nous casos han pujat per tercera setmana consecutiva, encara que no les morts, i que "en el moment en què s'alce la pressió sobre el virus, pot haver-hi un augment".

També et pot interessar

stats