La Comunitat Valenciana té la incidència més baixa d'Espanya

Fa poc més d'un mes registrava les pitjors dades de la tercera onada en incidència i pressió hospitalària.

Vista general d'una terrassa a València, en una imatge de principis de març. / Biel Aliño (Efe)
Vista general d'una terrassa a València, en una imatge del principi de març / Biel Aliño (Efe)

La incidència del coronavirus a la Comunitat Valenciana és des d'aquest dimecres la més baixa d'Espanya. En poc més d'un mes la situació pandèmica del territori ha viscut un fort descens després d'arribar a sumar al principi de febrer les pitjors dades d'Espanya, en incidència i pressió hospitalària (777,07 casos). Aquest dimecres la incidència valenciana s'ha situat en 39,03 casos per cada 100.000 habitants, 4,39 punts menys que 24 hores abans. Aquest retrocés, a més, es produeix en un context espanyol que apunta a l'estancament i inclús a repunts. La incidència a Espanya ha pujat lleument i ha passat de 127,80 de dimarts a 127,91 aquest dimecres.

Les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat mostren com la incidència creix a Andalusia, Canàries, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Extremadura, Ceuta, Madrid, Melilla, Navarra i País Basc.

Les dades de pressió hospitalària a la Comunitat Valenciana també apunten a aquesta millora. Per una banda, els malalts Covid-19 ocupen menys llits als hospitals valencians que dimarts (un 3,21% del total) i menys places a les unitats de cures intensives que 24 hores abans (el 13,90% del total). Aquesta tendència sí que es reprodueix en el conjunt d'Espanya. Balears, Cantàbria, Melilla, Navarra i Catalunya viuen un repunt de la pressió a les UCI.

El Ministeri de Sanitat ha comunicat aquest dimecres 6.092 nous casos (xifra inferior als 7.118 del mateix dia de la setmana passada) i 228 morts més (enfront de les 192 de dimecres passat). Amb aquestes dades, la xifra oficial d'afectats per la pandèmia a Espanya arriba als 3.206.116 i la de víctimes mortals se situa en 72.793  persones.

També et pot interessar

stats