La Comunitat Valenciana passa en un mes de registrar la pitjor incidència d'Espanya a estar entre les més baixes

El Ministeri de Sanitat situa de manera oficial la comunitat autònoma en situació de risc baix.

Personal sanitari realitza a la població un garbellat massiu./ Sergio G. Canizares (Efe)
Personal sanitari realitza a la població un garbellat massiu./ Sergio G. Canizares (Efe)

La Comunitat Valenciana respira després d'una tercera onada molt dura. La millora dels diferents indicadors cada dia apunten a una tendència davant de la qual els responsables polítics i sanitaris demanen prudència i mantindre's en guàrdia. I és que fa sols un mes, l'11 de febrer, la Comunitat Valenciana registrava la pitjor incidència d'Espanya, amb 777,07 casos per cada 100.000 habitants. Aquest dijous, la incidència s'ha situat entre les tres més baixes a nivell autonòmic, amb 54,12 casos. Només Extremadura i les Balears tenen una incidència més baixa que la valenciana.

Aquesta bona evolució també es reflecteix en les dades d'hospitalització a les UCI, que fa un mes eren les més greus de tot Espanya, amb un 51,79% del total de llits ocupats per malalts Covid-19, i actualment la xifra se situa en un 16,62%, entre les sis autonomies on aquest paràmetre és més baix.

La Comunitat Valenciana està des d'ahir dimecres en situació de risc baix (nivell d'alerta 1). Així i tot, ha sigut aquest dijous quan el Ministeri de Sanitat ha situat de manera oficial el territori valencià en aquesta nova etapa, en un informe que es fa públic cada dijous.

En un mes els hospitals valencians han passat de tindre 3.025 malalts de Covid ingressats a tindre'n 492, segons les dades del Ministeri. En conjunt, des del principi de la pandèmia, ara fa un any, un total de 32.155 persones han estat hospitalitzades afectades pel virus, de les quals 2.952 en cures intensives.

Al conjunt d'Espanya, Sanitat ha notificat aquest dijous 6.255 nous positius i 166 víctimes mortals més. La incidència acumulada també ha tornat a baixar en les últimes 24 hores, i s'ha situat en 132,25 casos per cada 100.000 habitants.

També et pot interessar

stats