La incidència acumulada de la Covid-19 en algunes poblacions valencianes ja supera la de Madrid

Benigànim, Banyeres de Mariola, Dénia i València, entre els municipis més afectats pels brots detectats les últimes hores.

La incidència acumulada de la Covid-19 en algunes poblacions valencianes ja supera la de Madrid
La incidència acumulada de la Covid-19 en algunes poblacions valencianes ja supera la de Madrid

El ràpid creixement de contagis per Covid-19 en algunes poblacions durant les últimes hores ha fet saltar les alarmes. Els brots detectats a Dénia, Banyeres de Mariola, Benilloba i la ciutat de València fan que la incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants siga molt més elevada que la mitjana de la Comunitat Valenciana i, fins i tot, que la de Madrid, una de les més afectades.

En l'últim balanç efectuat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, s'han notificat 24 brots nous a la Comunitat Valenciana, que afecten 117 persones del total dels 463 positius, és a dir un de cada quatre contagis. Destaquen els 7 detectats a València i 3 a Dénia, que s'afigen als que ja hi havia registrats. Tres dies després que es decretara el confinament de Benigànim, la Generalitat no descarta prendre més resolucions semblants.

València continua sent la ciutat més castigada, ja que s'hi han registrat set dels 24 brots de les últimes hores, que suposen 37 positius més. De fet, l'Ajuntament ja es planteja que la policia controle que els confinats complisquen la quarantena sense eixir de casa. Cal recordar, a més, que a la ciutat hi ha mesures extraordinàries per a la contenció del coronavirus, com ara la limitació de les reunions en l’àmbit privat a una desena de persones i la suspensió de les visites a les residències de persones majors.

La situació també és complicada en altres poblacions valencianes. A Benigànim, el primer poble de la Comunitat Valenciana confinat després de la fi de l'estat d'alarma, la incidència acumulada és també elevadíssima: 1.112 casos per cada 100.000 habitants, amb 80 contagis dels vora 6.000 habitants que té, en dues setmanes. A més, els positius ja s'han estés als pobles de la rodalia, com ara Bellús, Quatretonda, la Pobla del Duc i Alfarrasí.

Dénia ha registrat tres brots en les últimes hores, dos d'origen laboral, amb 7 contagis cadascun d'ells, i un d'origen social amb 4. Aquests focus afecten huit persones, però a la població s'hi han registrat, a més, 210 contagis en els últims 14 dies, de manera que la incidència acumulada arriba als 500 casos per 100.000 habitants, molt per damunt de la mitjana de la Comunitat Valenciana.

Banyeres de Mariola ha tingut 48 casos positius en els últims 14 dies i això situa la incidència acumulada de 679 casos per 100.000 habitants, més que a Madrid, una de les més elevades a Espanya, on és de 468 casos i molt per damunt de la mitjana estatal (205 positius).

D'altra banda, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha intervingut una residència de Torrent perquè té tots els usuaris i treballadors contagiats.

També et pot interessar

stats