Imma García relata en 'A la Ventura' que va patir abusos d'un sacerdot de Paiporta quan ella tenia 10 anys

Els fets van ocórrer a la parròquia del seu poble del 1987 al 1989, i van durar fins als seus dotze anys. Ara ella presideix l'Associació contra els Abusos Sexuals en la Infància (Acasi)

Imma García relata en 'A la Ventura' que va patir abusos d’un sacerdot de Paiporta quan ella tenia 10 anys / À Punt Mèdia
01 de febrer 2022 - 14:33

Tot va passar a la parròquia del seu poble. A la parròquia d'Imma. Allí és on una xiqueta d'uns nou, quasi deu anys, es va clavar en "la boca del llop", en paraules de Marta Ventura, conductora del programa 'A la Ventura' d'À Punt Mèdia.

Imma García, com molts xiquets i xiquetes de la seua edat, anava de tant en tant a la parròquia. Quan tenia deu anys va començar a patir abusos sexuals per part d'un sacerdot del poble. Com ella mateixa ha relatat al programa, els fets van passar des que ella tenia uns nou o deu anys, i van durar fins als dotze anys.

Imma García, que actualment presideix l'Associació contra els Abusos Sexuals en la Infància (Acasi), ha explicat que ella va poder eixir d'allò perquè va començar a qüestionar el que li deia el capellà. "Ell em deia que la nostra relació era d'amor. Que era una relació especial. Que ningú no l'entendria. Jo sí que tenia la sensació que allò era un pecat, fins que li vaig dir que aquella era l'última vegada. I així va ser".

Tot va acabar quan va començar a qüestionar el que li deia el retor
Tot va acabar quan va començar a qüestionar el que li deia el retor

Imma va tindre la valentia de contar-ho a la família. Tot açò passava del 1987 al 1989. "En aquell moment la realitat [a la societat] era una altra, molt diferent de la d'ara. De fet, quan ma mare se'n va assabentar, va tallar la relació amb la parròquia, però res més es va fer. El succés es va tapar i així va quedar tot, encara que ma mare em va protegir i va evitar que jo tornara a anar-hi".

Si la comissió és externa i està formada per persones expertes al marge de la religió, ho veig molt positiu, però si acaba integrada per polítics i membres de l'Església, serà una cortina de fum Imma García - Presidenta Associació contra els Abusos Sexuals en la Infància (Acasi),

Imma, que al seu compte de Twitter es presenta com a "resilient d'abusos sexuals infantils", actualment col·labora en la seua prevenció i el seguiment els casos des de l'associació Acasi que, a més a més, presideix.

La mesa del Congrés diu "sí" a investigar els abusos a menors

Aquest dimarts, la mesa del Congrés ha dit "sí" a tramitar una comissió d'investigació per a investigar els abusos a menors en l'Església. Un primer pas que s'ha trobat amb què el PP i Vox han sigut els únics partits que han votat en contra de crear aquesta comissió parlamentària, que tindria com a finalitat investigar els presumptes casos de pederàstia.

Preguntada per la comissió d'investigació acabada de crear aquest dimarts, García ha dit que si aquesta comissió "és externa i està formada per persones expertes al marge de la religió, ho veig molt positiu, però si acaba integrada per polítics i membres de l'església —i ja estem veient l'opinió que tenen alguns polítics— pense que serà una cortina de fum".

La presidenta d'Acasi, Imma García ha volgut puntualitzar que si bé és cert que l'Església ha reconegut els abusos sexuals, "el que jo vull escoltar, com a víctima que he sigut, és que a més a més prenga el compromís de crear entorns segurs per als menors d'edat. Mentre hui dia no hi haja entorns segurs, els casos continuaran acumulant-se any rere any". 

Està molt bé reconéixer, reparar i escoltar les víctimes, però és necessari que els xiquets i xiquetes que creuen en Déu puguen continuar anant a l'església, en un entorn segur Imma García - Presidenta Associació contra els Abusos Sexuals en la Infància (Acasi)

Reconéixer, reparar i a més a més crear entorns segurs i amb prevenció, és el que demana Garcia. Una comissió, que li com apunta Marta Ventura, escolte la veu de les víctimes. "Clar que sí. Investigar està molt bé, però que miren allà on hi ha molts casos, moltes víctimes del mateix agressor. També és molt important que els xiquets i xiquetes que creuen en Déu puguen continuar anant a l'església, que puguen prendre la Primera Comunió, en un espai que siga segur per a tots".

També et pot interessar

stats