Igualtat paralitza l'adjudicació de la residència del barri de Velluters al grup DomusVi

El procediment havia despertat les crítiques dels familiars dels usuaris per la gestió que aquesta empresa ha fet en altres centres de majors

Imatge d'arxiu del centre de majors de Velluters
Imatge d'arxiu del centre de majors de Velluters / À Punt NTC

La Conselleria d'Igualtat ha paralitzat l'adjudicació a l'empresa DomusVi del contracte per a gestionar la residència de majors i el centre de dia de Velluters, a la ciutat de València. Segons una resolució amb data de 19 d'octubre a què ha accedit À Punt NTC, el departament liderat per Mónica Oltra ha resolt desestimar i arxivar el procediment, que havia generat nombroses protestes de familiars dels usuaris per la gestió que ha fet aquesta empresa en altres residències valencianes.

DomusVi, depenent del grup francés SAR, ha sigut sancionada per la Generalitat i ha estat sota escrutini pels contagis massius en les residències que gestiona a Vila-real, Alcoi i Elda, especialment en els pitjors moments de la pandèmia.  També l'han investigada judicialment pel tracte degradant als ancians del centre de majors de Llíria que va gravar una extreballadora, tot i que la causa es va arxivar.

Des de la Plataforma de Residents, contrària a l'adjudicació, celebren la decisió. Al llarg de l'any les famílies de les persones internes a la residència de Velluters s'han concentrat diverses vegades per a demanar a Igualtat que no adjudicara el centre al grup DomusVi. 

La resolució no impedirà a l'empresa tornar-se a presentar-se en un futur concurs, però els familiars es mostren convençuts que no resultarà adjudicatària. "La gent estava molt trista i decebuda, i una notícia com aquesta dona noves forces. Tenim esperança que no tornarà a passar una cosa semblant", apunta Eduard Gisbert, portaveu de la Plataforma de Residents. La pròxima concentració de l'entitat ja no serà per a protestar, diuen, sinó per a celebrar una resolució que consideren un triomf.

També et pot interessar

stats