Arxiven la causa per presumptes maltractaments a la residència DomusVi de Llíria

Segons la resolució, el jutge no veu acreditat el delicte contra la integritat moral “al no haver-hi dol".

Cartell a l'entrada a la residència Domus Vi de Llíria
Cartell a l'entrada a la residència Domus Vi de Llíria / À Punt NTC

El jutjat d'instrucció número 1 de Llíria ha arxivat provisionalment el procediment obert per presumptes maltractaments a la residència DomusVi Jardins de Llíria.

Així ho han confirmat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en relació amb un procediment que es va iniciar l'octubre d’enguany passat i que tenia com a imputada la directora del centre i dues empreses en qualitat de persones jurídiques.

L'origen de la causa va ser una denúncia que va interposar la Fiscalia Provincial per un possible delicte contra la integritat moral en el tracte dispensat per la directora i els cuidadors de la residència a diversos ancians, sobre els quals es van fer públiques unes imatges en què suposadament se'ls apreciava desatesos i que van ser gravades per una extreballadora del centre.

El jutge ha decidit arxivar provisionalment el procediment, amb data 26 de febrer, "en no veure acreditat el delicte contra la integritat moral al no haver-hi dol", ha detallat en un comunicat DomusVi.

En la seua resolució judicial, tal com ha avançat DomusVi, es recull que tots els metges que van treballar en els últims anys a la residència “van assegurar que tenien plena autonomia en les cures que es feien als usuaris i que aquestes van ser correctes". Així mateix, segons l'empresa, el jutge assenyala que els metges i treballadors de la residència van assegurar que “no van ser testimonis de maltractament, excepte la treballadora acomiadada que va gravar les imatges i que va incórrer en nombroses contradiccions al llarg del procés".

També et pot interessar

stats