La residència de Velluters de València registra un brot amb 24 residents i 21 treballadors contagiats

La consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, assegura que la majoria dels contagis són asimptomàtics i s'està fent un "treball de contenció".

Imatge d'arxiu del centre de majors de Velluters
Imatge d'arxiu del centre de majors de Velluters / Google Maps

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha confirmat aquest dissabte que s'ha detectat un brot de Covid-19 a la residència de Velluters de la ciutat de València. Segons han informat fonts del centre a À Punt Notícies, la xifra actual de contagiats és de 45 persones: 24 residents i 21 treballadors. Tot i que la majoria de casos són asimptomàtics, tres persones han sigut ingressades i un resident ha mort.

Oltra ha explicat que s'està fent un "treball de contenció per a frenar els contagis en la mesura que siga possible" en aquest centre. La consellera ha emfatitzat que s'ha de fer un seguiment perquè el virus en les persones majors té "una força inusitada" i impacta molt més que en altres etapes d'edat.

Familiars de les persones usuàries d'aquesta residència s'han concentrat cada dissabte des de novembre per a demanar a la Conselleria d'Igualtat que no adjudique el centre de majors al grup DomusVi. En aquest sentit, la consellera ha afirmat que el centre de Velluters continua tenint els mateixos gestors i que actualment s'estudia com ha entrat el virus en aquest espai.

Oltra ha recordat que "la gran majoria" de residències de la Comunitat Valenciana no tenen brots de coronavirus i que un 60% dels centres amb casos té menys de deu persones contagiades, per la qual cosa considera que "les mesures de contenció estan funcionant".

També et pot interessar

stats