Igualtat notifica tres nous assassinats masclistes i puja a 1.171 les víctimes des de 2003

El ministeri dirigit per Irene Montero ha actualitzat també la dada de menors orfes per violència de gènere, en són dos més, 356 en total

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

El Ministeri d'Igualtat ha actualitzat aquest dilluns les dades oficials sobre assassinats per violència de gènere a Espanya, augmentant el nombre de víctimes a 1.171 des que van començar a comptabilitzar-se en 2003.

S'han sumat a l'estadística els assassinats de tres dones que encara estaven sent investigats i que finalment s’han resolt com a feminicidis. A més, s’hi han afegit dos menors més a l’estadística d'orfes a causa de la violència masclista des de 2013, en total 365.

La primera de les tres noves víctimes comptabilitzades és una dona de 37 anys assassinada a Jaén el 6 d'abril de 2019 i que tenia una filla menor d'edat. Inicialment, la seua mort es va considerar un infart, però actualment hi ha en marxa una investigació policial per un delicte d'homicidi comés presumptament pel seu cònjuge.

La segona és una dona de 71 anys assassinada a Alacant el 3 de juny de 2020, l'autòpsia hauria confirmat l'homicidi presumptament a les mans de la seua parella.

També s'ha inclòs en l'estadística a una dona de 54 anys assassinada a Barcelona el 12 de desembre de 2021 presumptament per la seua exparella, que tenia denúncies prèvies per maltractaments. L’assassinada tenia una filla menor d'edat.

D’aquesta manera, el nombre de dones assassinades a les mans de les seues parelles o exparelles en 2019, 2020 i 2021 augmenta a 56, 49 i 48, respectivament.

Així mateix, l'assassinat d'una dona de 50 anys el 23 de setembre de 2020 a Santa Cruz de Tenerife presumptament pel seu company de pis amb el qual se sospita que mantenia una relació sentimental ha començat a investigar-se com un possible cas de violència de gènere.

Aquesta actualització s'ha fet per indicació de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, i després de la reunió amb l'Observatori de Violència Domèstica i de Gènere del CGPJ, la Fiscalia de sala de violència sobre la dona i el Ministeri de l'Interior, celebrada el passat 20 d'octubre de 2022 per a posar en comú les dades de cada administració.

Actualment, encara s’investiguen 20 assassinats de dones com a possibles crims de violència de gènere. 

També et pot interessar

stats