Igualtat hereta 126.000 € de dos germanes de Xàtiva

En el testament de les dones no es va especificar destinatari, però volien llegar els seus diners a "obres piadoses en benefici de la seua ànima"

Xàtiva, la Costera
Xàtiva, cap de la Costera / Xavier Anduix

La Conselleria d’Igualtat ha rebut per primera vegada una herència. Ha sigut gràcies a dues germanes de Xàtiva (Costera), que havien indicat en el seu testament deixar els seus diners a "sufragis i obres piadoses en benefici de la seua ànima", però sense especificar destinataris.

D'aquesta manera, Ángeles i Carmen Ortega Perales, que van morir als 88 i 91 anys amb nou mesos de diferència i que eren "molt religioses", van optar per deixar els seus diners usant l'article 747 del Codi Civil, que estableix que si no s'especifica a qui aplicar aquesta voluntat, es destinarà la meitat "al diocesà" perquè ho dedique a les necessitats de l'Església, i l'altra meitat "al governador civil" per als establiments benèfics del municipi del difunt.

Així, després de la mort d'Ángeles l'abril de 2018, l'advocat i el marmessor (el capellà de la parròquia de la qual era feligresa) van iniciar "un periple de mesos" per a saber amb qui era "competent" per a rebre la meitat corresponent al governador civil, figura inexistent actualment.

Una vegada determinat que li corresponia rebre-ho a la Generalitat, i en concret a la conselleria amb les competències en serveis socials, la seua titular, Mónica Oltra, va haver de personar-se en la notaria de Xàtiva per a acceptar l'herència.

Per part d'Ángeles la Conselleria va rebre 84.459 euros. El repartiment de la quantitat es va fer de manera igualitària entre l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de la Costera i de l'Àrea 13 (Acofen-13) i l'Associació Protectora de Minusvàlids Verge de la Seu (Aspromivise).

Al gener de 2019 va morir Carmen i el seu testament recollia la mateixa disposició, gràcies a la qual la Conselleria va heretar 41.661 euros més, que acaba de repartir a parts iguals entre les entitats Xateba, Don Bosco i AVSA de Xàtiva, per a projectes sobre els drets de la dona, voluntariat juvenil i integració de migrants.

A totes les entitats beneficiàries se'ls va demanar que col·locaren una placa que commemorara que les actuacions havien sigut possibles gràcies al llegat d'aquestes germanes.

També et pot interessar

stats